اثر درمانی ژل آلویهورا و پودر زردچوبه بر زخم پوستی در رت

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره دانشجویان دامپزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: IVSC11_118
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 658
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سولماز تراکمه سامانی

دانشجو دکترای تخصصی داخلی دامهای کوچک، دانشکده دامپزشکی شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.

لعیا شمسی

دانشجو دکترای تخصصی انگلشناسی، دانشکده دامپزشکی ارومیه، ارومیه، ایران.

بشرا الیاسی

دانش آموخته دکترای عمومی دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.

چکیده

مقدمه: تحقیقات مختلف حاکی از تاثیر مثبت کاربرد ژل آلویه ورا و پودر زردچوبه بر بهبود زخمهای پوستی در حیوانات آزمایشگاهی بهصورت انفرادی است. در مورد آلویهورا، این تاثیر بخاطر وجود نوعی ا پروستاگلاندین است که باعث انقباض عروق و کاهش خطر بروز ایسکمی به دلیل افزایش میزان تجمع پلاکتها می شود. برگهای این گیاه نیز ژلی تولید می کنند که در التیام زخم موثر است و حاوی آنزیمهایی همچون گلوکتوموناز، آرابیناز و گالاکتاز می باشد. پودر زردچوبه نیز دارای خاصیت ضد میکروبی به روی بسیاری از میکروارگانیسم ها از جمله استافیلوکوک، استرپتوکوک، کلستریدیوم، سارسینا، کورینه باکتریوم و خاصیت ضد قارچی است. مهمترین ترکیبات زردچوبه، پیگمان های زرد رنگی، از دسته کورکومینوزیدها هستند. این مواد به میزان 3 تا 5 درصد زردچوبه را تشکیل می دهند و ترکیبات اصلی آن شامل کورکومین و دزوکسی کورکومین هستند. ترکیبات دیگر شامل اسانس به میزان 3 تا 7 درصد است که مهم ترین مواد آن شامل بیس آبولن، گواین، ژرماکرن، تورمرون، زینجیبرن و کورلون هستند و همگی باعث خاصیت ضدعفونی کننده زخم این گیاه می شوند.روش کار: تعداد 10 رت دچار سوختگی پوستی به دلایل گوناگون انتخاب شدند و به صورت تصادفی در قالب دو گروه 5 تایی تقسیم شدند. زخم گروه اول با ژل آلویهورا و زخم گروه دوم با پودر زردچوبه اتوکلاو شده بسته شد. بحث و نتیجهگیری: التیام زخم در موشهای گروه اول به این ترتیب بود: 2 موش در روز 5 و 3 موش در روز 6 پس ازدرمان بهبود یافتند اما در گروه دوم این روند به این ترتیب بود 1 موش در روز 5 ،2موش در روز 7 و 2 موش در روز 8 پس از درمان التیام یافتند که این نتایج حاکی از تاثیر سریعتر و بیشتر ژل آلویهورا بر روند التیام زخم به نسبت پودر زردچوبه می باشد.

کلیدواژه ها

ژل آلویهورا، پودر زردچوبه، زخم پوستی، رت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.