شناسایی عامل هپاتیت همراه باگنجیدگی درگله های گوشتی استان مازندران بااستفاده ازروش واکنش زنجیره ای پلیمراز

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره دانشجویان دامپزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: IVSC11_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 412
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی اوسط حسینی

استادیار دانشگاه آزاد واحد چالوس چالوس ایران

زهرا طبرسی

دانشجوی دکتری دامپزشکی دانشگاه آزاد واحد ارومیه ارومیه ایران

چکیده

مقدمه: بیماری هپاتیت همراه باگنجیدگی عفونت آدنوویروسی ماکیان جوان است که با شروع ناگهانی، مرگ سریع،کم خونی و تورم کبد که اغلب باگنجیدگی های داخل ه سته ای همراه ا ست، م شخص می شود. این بیماری عمدتا جوجه های جوان سنین5 تا 7 هفته را مبتلا می نماید. بسیاری از نشانه های بیماری را می توان با استفاده از آدنوویروس های جداشده، در جوجه های عاری از پاتوژن ایجاد نمود. ویروس به سادگی به وسیله ناقلین غیرزنده همانند تخم مرغ، آب و غذا منتقل می شود.روش کار: در تابستان 1392 تعدادی از گله های گوشتی مازندران در گیر تلفات ناگهانی شدند که نحوه رخداد بیماری و علایم کالبدگشایی بیانگر بیماری هپاتیت همراه باگنجیدگی بود. شروع ناگهانی بیماری و افزایش ناگهانی تلفات از اولین نشانی بیماری بود که در ادامه با بی حالی، کز کردگی و ژولیدگی پرها درپرندگان مبتلا همراه بود. بیماری از 8روزگی شروع شد. تلفات در روز 5 تا 6 پس از شروع بیماری به حداکثر خود ر سید و تقریبا در روز دهم به حالت عادی رسید. حداکثر تلفات روزانه 5 تا 6 درصد بود و تلفات طی دوره 10 روزه بیماری حدود 23 درصد بوده است. بحث و نتیجه گیری: برج سته ترین علامت کالبدگ شایی تورم و بزرگ شدن کبد همراه با لکه های خونریزی و زرد و کمرنگ شدن کبد های مبتلا بود. کلیه ها غالبا متورم و رنگ پریده و دارای نقاط خونریزی بودند. خونریزی در داخل بدن اغلب در عضلات اسکلتی و زیر غشای سروزی دیده شد. بابررسی فارم ها و کالبدگشایی و مشاهده علایمی همانند کاهش وزن، عدم یکنواختی وزن و افزایش تلفات به بیماری هپاتیت ویروسی همراه با گنجیدگی مشکوک شده و با بررسی به روش واکنش زنجیره ای پلیمرازی، نمونه ها از نظر آلودگی به ویروس این بیماری موردتایید قرار گرفت.

کلیدواژه ها

هپاتیت، آدنوویروس، جوجه گوشتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.