تعیین میزان رخداد بیماری نیوکاسل ولوژنیک و عوامل خطر آن در گله های پرورش جوجه گوشتی شهرستان مشهد

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره دانشجویان دامپزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: IVSC11_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 472
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیمیا غفاری

دانشجوی دکتری عمومی دامپزشکی ,دانشگاه فردوسی مشهد

محمد عزیززاده

دانشیار دانشکده دامپزشکی , دانشگاه فردوسی مشهد

محمدرضا رویگری

کارشناس بخش طیور اداره کل دامپزشکی مشهد

چکیده

مقدمه: بیماری نیوکاسل، یکی از مهمترین بیماریهای عفونی پرندگان به ویژه ماکیان است که باعث خسارات اقتصادی وسیعی در صنعت مرغداری می گردد. عامل این بیماری، پارامیکسوویروس تیپ یک ماکیان (1-APMV (که عضوی ازخانواده پارامیکسوویریده است.روش کار: این مطالعه جهت بررسی میزان رخداد بیماری نیوکاسل و عوامل موثر بر آن در مرغداری های شهرستانمشهد و حومه در سال های 1392 و 1393 انجام شد. طبق گزارشات ثبت شده در اداره ی دامپزشکی استان خراسان در طی مدت زمان مورد مطالعه 542 دوره ی جوجه ریزی در 99 مرغداری انجام شده بود. از میان 542 دوره جوجهریزی، در 50 دوره (میزان رخداد : 23/9 (% درگیری با بیماری نیوکاسل گزارش شد. میزان رخداد بیماری نیوکاسل در فصل تابستان به صورت معنی داری بیشتر از فصل زمستان بود (04.0=P .(برای بررسی رابطه شاخص های بهداشتیو امنیت زیستی، زیر ساخت های مزرعه و عوامل مدیریتی با رخداد بیماری نیوکاسل، 49 دوره پرورش که درگیری با بیماری نیوکاسل را تجربه کرده بودند و 49 دوره از مرغداری هایی که طی این دو سال هیچگونه درگیری با بیماری نیوکاسل را تجربه نکرده بودند و از نظر زمان جوجه ریزی با دوره های درگیر همسان بودند، انتخاب شد. رگرسیونلوجستیک چند متغیره نشان داد که ضدعفونی ماشینهای حمل دان(005.0=P; 79=OR ،(فاصله بین جوجه ریزی OR=133; ) سرمایش سیستم نوع و) OR=50; P=0.005) تجهیزات و وسایل عفونی ضد)، OR=0.002; P< 0.001)02.0=p (رابطه معنی داری با شانس ابتلا به نیوکاسل در گله ها دارد. بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که شاخص های بهداشتی و مدیریت دوره پرورش از عوامل مهم مرتبط با رخداد بیماری نیوکاسل در گله های پرورش مرغ گوشتی هستند.

کلیدواژه ها

بیماری نیوکاسل،میزان رخداد، رگرسیون لوجستیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.