اصول بنیادین دهگانه امام صادق(ع) در زمینه تربیت فرزند

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی روانشناسی علوم تربیتی و اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: SEPP03_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 693
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم مقیسه

دانشجوی مقطع کارشناسی دانشکده علوم قرآنی سبزوار.

زهرا بروغنی

دانشجوی مقطع کارشناسی دانشکده علوم قرآنی سبزوار.

چکیده

بی تردید، خانواده، رکن اساسی اجتماع بشمار می آید، و سلامت آن، اولین شرط داشتن جامعه ای پویا،قانون مدار وحق گرا است. فرزند، سرمایه ای است والامقام که به پدر و مادر بعنوان اعضای اصلی نهاد خانواده سپرده شده تا از این رهگذر ، استعدادهای وی به فعلیت رسند و انسان کامل که فلسفه و چرایی آفرینش است، تحقق یابد . هدف پژوهش حاضر آن است که به اصول تربیت فرزند که امام صادق (ع) ، بر آن پای فشرده ،دست یابیم. جامعه آماری ما ، سیره نظری و عملی ایشان است که در منابع معتبر و دست اول دینی، موجود می باشند وروش پژوهش توصیفی و از نوع تحلیل اسنادی است.هنجارهای ده گانه ذیل، اصول فرزند پروری است که امام صادق (ع) در گفتار و عینیت زندگی خویش بر آنها،تاکید کرده اند.ا : انتخاب نام شایسته .ب: با احترام یاد کردن ازنام های اسلامی ایشان .ج: تکریم و ابرازمحبت ومهرورزی.د:آشنا نمودن به تکالیف به ویژه نماز بعنوان عامل بهداشت روان.ه : آشنایی به آداب و آیین زندگی وتوانمند سازی کنترل عواطف و تمایلات.و: تحسین و قدردانی از تلاش ها و رفتارهای ارزنده و مثبت .ز: عدم کاربرد تنبیه فیزیکی واقبال به تنبیه کلامی بجا و مرحله ای بعنوان روش اصلاح و تغییر رفتار.ح: وفای به عهد و پایبندی به وعده ها ووعیدها.ط: رعایت عدالت و عدم تقدیم بی دلیل بعضی بر برخی دیگر در بخشش ، هدیه ، نگاه کردن و صحبت کردن .ی: توجه به تفاوت ها فردی و عدم همسانی استعداد ها و گرایشها.

کلیدواژه ها

امام صادق(ع)، تربیت فرزند، مهرورزی،ادب آموزی، رعایت عدالت ،تشویق ، تنبیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.