مطالعه ای بر ذخیره سازی آب به کمک سل ژل

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی فناوری نانو از تئوری تا کاربرد
  • کد COI اختصاصی: NCNTA05_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 567
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صالح آقایی

دانشجوی کارشناسی، مهندسی شیمی، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه مهندسی فناوری های نوین قوچان

وحید ایروانی

دانشجوی کارشناسی، مهندسی شیمی، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه مهندسی فناوری های نوین قوچان

حسین بیکی

استادیار، مهندسی شیمی، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه مهندسی فناوری های نوین قوچان

چکیده

فرآیند سل ژل که با نام رسوب دهی محلول شیمیایی هم از آن یاد میشود، یک روش شیمی تر است که در مهندسی سرامیک و مهندسی مواد به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرد. پیش ماده های لازم برای شروع یک فرایند سل ژل را معمولا آلکوکسید و نمک فلزات، از قبیل کلریدها، نیتریدها و استات ها، تشکیل میدهند که تحت واکنشهای مختلف هیدرولیز و بسپارش مرحله ای قرار میگیرند. سل ژل ها گروههای متفاتی دارند که بر اساس نوع نمک، نوع محیط پیرامون، یا موارد دیگر تقسیم بندی میکنند. در این پژوهش هدف تولید ژلی است که توانایی جذب آب را دارا باشد. یکی از سل ژل های معروف هیدروژل نام دارد که از آن با نام سوپرجاذب نیز یاد می کنند. هیدروژل ها پلیمرهای آب دوستی هستند که قابلیتجذب مقادیر زیادی آب و یا محلول آبی را دارند. بر اساس تعادل ترمودینامیکی در این مواد در حالتیکه پتانسیل شیمیایی آبدر محیط بیش از هیدروژن باشد، نفوذ آب از محیط بداخل این مواد صورت گرفته که این عمل جذب باعث تورم این پلیمرهاتا چندین برابر حجم اولیه خواهد شد. ساختار این مواد به گونه ای است که می توانند در شرایط مختلف فشار و در مجاورت میکروارگانیسم های خاک، چندین سال مانند یک مخزن، آب و مواد محلول را جذب، نگهداری و برحسب نیاز ریشه (براثر اختلاف فشار اسمزی) در اختیار گیاه قرار دهند. بنابراین یکی از مزایای اصلی این مواد توانایی بالای جذب آب می باشد.

کلیدواژه ها

سل ژل، رسوب دهی محلول شیمیایی، هیدرولیز، بسپارش، هیدروژل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.