ارایه مدلی جهت تجزیه و تحلیل فرایندهای مالیاتی برون سپاری شده با استفاده از FMEA

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی وروانشناسی، آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSCONF05_263
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 411
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نادر جنتی

محمود روستا

کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی مالی و محقق سازمان امور مالیاتی کشور

جابر کریمی جشنی

مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی تهران وکارشناس سازمان امور مالیاتی کشور

چکیده

در دهههای اخیر توجه وافر به کاهش هزینه های وصول مالیات و کاهش تصدیگری دولت موجب شده است که دولتها به دنبال راهکارهای متفاوتی در این زمینه باشند یکی از این راهکارها در ایران برون سپاری برخی از انواع مالیاتها مانند مالیات بر درآمد مشاغل خودرو است. که به دفاتر پیشخوان برون سپاری شده است. چنانچه فرایندهایی از این دست بی عیب و نقص انجام شود و مبالغ واقعی مالیات را نصیب دولت نماید این تجربۀ درست می تواند به برون سپاری سایر پایه های مالیاتی منتهی شود. استفاده از تکنیک های جدید کنترل کیفیت می تواند در این زمینه کارساز باشد. یکی از این تکنیکها، تکنیک شناسایی حاالت بالقوه شکست در فرایندها FMEA است که می تواند تا حدود زیادی ریسک این اقدامات را کاهش دهد. شناسایی حاالت بالقوه شکست در فرایندها جزء تکنیک های نوین برای پیشگیری از بروز خطا و شکست در فرایندها میباشد. از این تکینک در زمان طراحی فرایند یا اجرای آن نیز استفاده میشود تا از توقف و یا ایجاد مشکل در اجرای فرایند جلو گیری گردد. با عنایت به اینکه کسب درآمدهای مالیاتی با حداقل هزینه و بروز تخلف و فرار مالیاتی برای دولت و سازمان امور مالیاتی بسیار حایز اهمیت می باشد، در این مقاله سعی شده است برای اجرا و پیاده سازی این روش در برون سپاری فرایندهای مالیاتی مدلی ارایه شود تا با شناسایی پارامترهای موثر بر تعیین میزان مالیات و ارایه راهکارهایی جهت کنترل آنها بتوان هزینههای وصول را کاهش و درآمدهای مالیاتی را افزایش داد. این پژوهش بعنوان اولین مقاله در این موضوع سعی نموده است به روش توصیفی و کتابخانه ای کاربرد این تکنیک در صنایع دیگر مورد بررسی قرار گرفته و امکان استفاده از آن در فرایندهای مالیاتی و در نهایت مدلی برای کاربرد آن در زمینه مالیات ارایه شود.

کلیدواژه ها

برون سپاری، تکنیک شناسایی حاالت بالقوه شکست در فرایندها FMEA

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.