بررسی آسیب های اعتیاد به اینترنت در میان جوانان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی وروانشناسی، آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSCONF05_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1667
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن آگهی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد داریون، دانشگاه آزاد اسلامی، داریون، ایران

پژمان آگهی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد داریون، دانشگاه آزاد اسلامی، داریون، ایران

فاطمه آگهی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد داریون، دانشگاه آزاد اسلامی، داریون، ایران

سیدمحسن روستا

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد داریون، دانشگاه آزاد اسلامی، داریون، ایران

چکیده

اینترنت، به عنوان یکی از دستاوردهای اخیر انسان، شبکه گسترده ای از ارتباط ها و پیوندهای گوناگون را در بر می گیرد.که کاربران این شبکه جهانی را طیف وسیعی از افراد از نظر سن، جنس، ملیت، نژاد، سطح تحصیلات و متغیرهای گوناگون دیگر تشکیل می دهند. و هر روز تعداد بیشتری از افراد در زمره استفاده کنندگان از آن قرار می گیرند. در بین کاربران اینترنت، جوانان بیشترین استفاده را از آن دارند.این ابزار نوین ارتباطی افزون بر جنبه های مثبت خود از قبیل آگاهی از آخرین رویدادهای جهان، دستیابی به نتایج پژوهش ها، امکان برقراری ارتباط در کوتاه ترین زمان، اثرات دیگری نیز به همراه دارد. با افزایش استفاده از اینترنت، روان شناسان نوع جدیدی از اعتیاد به نام اعتیاد اینترنتی یا اعتیاد مجازی را معرفی می کنند. و اعتیاد به اینترنت یک مشکل جدی در این کشور محسوب می شود، زیرا جوانان معتاد به اینترنت به تدریج نیروی کار این کشور را تشکیل خواهند داد. بر همین اساس در این تحقیق به بررسی آسیب های اعتیاد به اینترنت در میان جوانان ایرانی که به روش مطالعه اسنادی(کتابخانه ای) انجام شده، پرداخته ایم. بر مبنای این روش با مراجعه به منابع داخلی و خارجی اعم از کتب، مقالات علمی مندرج درمجلات معتبر علمی-پژوهشی،آی اس آی و آی اس سی، همچنین مقالات اینترنتی، موضوع مورد تحقیق ارزیابی، توصیف، تشریح و تحلیل گردید. به این نتیجه رسیدیم که اعتیاد به اینترنت، نوعی اختلال کنترل تکانه است که به استفاده بیش از حد از اینترنت اطلاق می گردد، و همانند انواع دیگر اعتیاد، اعتیاد به اینترنت با علایمی چون افسردگی، کج خلقی، بیقراری، از هم گسیختگی روابط اجتماعی و افت تحصیلی همراه است.

کلیدواژه ها

اینترنت، اعتیاد اینترنتی، اعتیاد رفتاری، سلامت روانی، افسردگی، اضطراب، گوشه گیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.