بررسی تاثیر دونوع تمرین مقاومتی و HIT بر مهارت های آزمون هندبال کورنیش در میان دانش آموزان پسر استان خوزستان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش ملی علوم ورزشی و تربیت بدنی ایران
  • کد COI اختصاصی: SPORTCONF03_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1158
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا عباسی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران

محمد سجادیان

عضو هیات علمی، گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران

چکیده

ورزش هندبال، استعدادها و توانایی های ویژه خود را نیاز دارد. در این ورزش، تمرینات مقاومتی برای افزایش سایز، قدرت ،سرعت و توان عضلات کاربرد دارند. همچنین یکی از پروتکل های فعالیت ورزشی که اخیرا مورد توجه قرار گرفته است HIIT می باشد که شامل تناوب فعالیت های ورزشی با شدت بسیار زیاد و وهله های استراحتی فعال با شدت بسیار پایین می باشد. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر دونوع تمرین مقاومتی و HIT بر مهارت های آزمون هندبال کورنیش در میان دانش آموزان پسر استان خوزستان می باشد. در این پژوهش از روش نیمه تجربی و از نوع همبستگی استفاده شده است. جامعه آماری در پژوهش حاضر عبارتست از تعداد 45 نفر از دانش آموزان مقطع دبیرستان که در رشته ورزشی هندبال فعالیت می کنند. این افراد در سه گروه 15 نفره شامل گروه کنترل، گروهی که تمرینات مقاومتی انجام می دهد و گروهی که تمرینات انجام می دهد تقسیم شدند. تمرینات در شش هفته و بصورت 3 جلسه در هفته برگزار گردید. سنجش مهارت ها قبل و بعد از انجام تمرینات با استفاده از آزمون های هند بال کورنیش و مجموعه آزمون های مهارتی هند بال زین صورت گرفت. به منظور تحلیل استنباطی داده های بدست آمده از ابزارهای اندازه گیری از روش آماری تحلیل کواریانس استفاده شد. بر اساس یافته های تحقیق تاثیرات تمرین HIIT بر مهارت های آزمون هندبال کورنیش در میان دانش آموزان پسر استان خوزستان بیش از تمرینات مقاومتی بدست آمده است.

کلیدواژه ها

هندبال، مهارت ورزشی، تمرین مقاومتی، تمرینHIIT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.