بررسی نقش طبیعت و معماری در رضایت مندی دانشجویان کتابخانه مرکزی تبریز

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی توسعه و ترویج علوم انسانی در جامعه
  • کد COI اختصاصی: HTCONF01_141
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 660
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید غفاری

عضو هیات علمی علم اطلاعات و دانش شناسی پیام نور

مهناز محسنی

هیات علمی علم اطلاعات و دانش شناسی پیام نور

چکیده

هدف: هدف ما از انجام پژوهش حاضر میزان رضایت مندی استفاده کنندگان کتابخانه مرکزی تبریز از طبیعت و معماری کتابخانه و بررسی نقاط قوت و ضعف معماری آن ها می باشد. روش: روش پژوهش، توصیفی و از نوع پیمایشی است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه است.جامعه آماری شامل کلیهدانشجویان استفاده کننده کتابخانه مرکزی تبریز بوده.حجم نمونه آماری 100 نفر برآورد و برای نمونه گیری از روش تصادفی طبقهبندی استفاده گردید. همچنین تحلیل داده ها به کمک نرم افزار spss20 انجام شد. یافته ها: نتایج نشان داد که میزان رضایتمندی بیشتر پاسخگویان از سوالات مطرح شده در فرضیه های معماری و طبیعت، درسطح بالا است؛ همچنین، نتایج حاصل از آزمون پیرسون حاکی از نرمال بودن داده ها بود و آزمون T فرضیه ها نشان داد که بین میزان رضایتمندی مراجعان و مولفه های معماری و طبیعت مطرح شده در این پژوهش، رابط های معنادار در سطح 99 درصدوجود دارد و این بدان معناست که توجه به این عوامل بر میزان رضایتمندی مراجعان کتابخانه موثر است . اصالت/ارزش: یافته های این پژوهش می تواند به مسیولان و مدیران بخش های مرتبط در شناسایی نقاط قوت و ضعف معماریو طبیعت فضاهای کتابخانه ای و در تصمیم سازی و سیاست گذاری متناسب کمک می کند.همچنین یافته های این پژوهش می تواند به برنامه ریزان، مشاوران،طراحان و معماران کتابخانه در برنامه ریزی کالبدی مناسب و طراحی کارآمد و هماهنگ با نیازهای مراجعان یاری رساند.

کلیدواژه ها

رضایتمندی، معماری، طبیعت، مراجعان کتابخانه، شهر تبریز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.