مطالعه ای پیرامون تبلیغ اندیشه های قرآنی در مطالعات بین المللی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: ICIHPNU01_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 418
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر خاصه

استادیار گروه علم دانش شناسی دانشگاه پیام نور ایران

سعید صادقی

استادیار گروه علوم سیاسی دانشگاه پیام نور ایران

ابراهیم عزتی

استادیار گروه زبانشناسی و زبان های خارجی دانشگاه پیام نور ایران

چکیده

در این پژوهش با بازیابی و مطالعه پژوهش های قرآنی در یک بازه زمانی بیست ساله (1996-2015) در پایگاه اطلاعاتی آی.اس.آی (تامسون رویترز) سعی بر آن شده است، تصویری از دو دهه پژوهش بین المللی در این حوزه ارایه شود. یافته ها حاکی از آن است که در بیست سال اخیر تعداد 1479 رکورد در حوزه مطالعات قرآنی در مجلات JCR نمایه شده است که تنها 70 مورد آن متعلق به ایران است. همچنین مجموعا 2298 پژوهشگر در شکل گیری 1479 مقاله ایفای نقش کرده اند که در میان این تعداد، Atwell E با تالیف و مشارکت در 11 مقاله فعال ترین پژوهشگر حوزه مطالعات قرآنی از نظر تعداد مقالات در جهان به شمار می رود. علاوه بر این، Bonnemann H که دارای سه مقاله در حوزه مطالعات قرآنی است، با دریافت 72 استناد پراستنادترین پژوهشگر این حوزه به شمار می رود. پژوهش های قرآنی مجموعا در 758 مجله مختلف چاپ شده است که در این میان مجله ISLAM AND CHRISTIAN-MUSLIM RELATIONS با چاپ 46 مقاله بیشترین سهم را در اشاعه پژوهش های قرآنی داشته است. نتایج نشان داد که کشور ایالات متحده با انجام 337 پژوهش قرآنی در مقایسه با سایر کشورهای جهان در رتبه نخست قرار دارد و جمهوری اسلامی ایران در رتبه چهارم جای دارد.

کلیدواژه ها

قرآن، مطالعات قرآنی، علم سنجی، کتابسنجی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.