ارایه الگوهای راهبردی توسعه پایدار گردشگری ساحلی مطالعه موردی جزیره قشم

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: یازدهمین همایش ملی علمی و فرهنگی و نخستین همایش بین المللی خلیج فارس
  • کد COI اختصاصی: PERSIANGOLF11_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 742
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صادق برزگر

استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه پیام نور

علی اصغر هدایتی

عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی

محمد حسین جانبابانژاد

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه تهران

چکیده

گردشگری به عنوان بزرگترین صنعت خدماتی جهان و به عنوان یک نیاز برای جامعه امروزی، مورد توجه بسیاری از دولتها قرار گرفته است. امروزه، بسیاری از برنامه ریزان و سیاست گذاران توسعه، از گردشگری به عنوان رکن اصلی توسعه پایدار یاد میکنند و در تلاشاند تا با شناسایی قابلیت ها ی توسعه گردشگری مناطق و رفع موانع آن سهم بیشتری از عایدات این بخش را نصیب خود سازند. در این راستا جزیره قشم که از مقاصد مهم گردشگری کشور به شمار می آید، میتواند با برنامه ریزی اصولی و مناسب و شناسایی توانها و محدودیت های گردشگری آن، نقش موثری در توسعه این منطقه و در نتیجه توسعه ملی و تنوع بخشی به اقتصاد ملی داشته باشد. هدف اصلی پژوهش حاضر ارایه راهبردها، سیاست ها و راهکارهای اجرایی منطبق با اهداف مطروحه در جهت توسعه گردشگری پایدار ساحلی جزیره قشم می باشد که از دو روش توصیفی و تحلیلی استفاده شده است. در این راستا ضمن بیان، شناخت و ارزیابی توانایی و قابلیت های جزیره قشم در زمینه گردشگری، الگوهای استراتژیکی اساسی در جهت برنامه ریزی توسعه پایدار گردشگری ساحلی، با استفاده از مطالعات کتابخانه ای، بررسی های میدانی و تحلیل آن با استفاده از تکنیک ارایه شده است که نتایج آن قابل استفاده در تصمیم گیری ها و سیاست گذاری ها ی بخش گردشگری و نیز سایر بخشها میباشد. نتایج بدست آمده نشان میدهد که جزیره قشم از مناطق مستعد و مناسب جهت بهره برداری در زمینه های مختلف سیاحتی، گردشگری و تفرج گاهی به شمار میآید؛ اما علارغم وجود پتانسل ها و جاذبه های گردشگری فراوان در این جزیره، نتوانسته به عنوان قطب و کانون جذب گردشگری منطقه مطرح گردد. لذا در راستای دستیابی به توسعه پایدار گردشگری و جایگاه واقعی جزیره لازم است تمهیداتی اندیشیده شود.

کلیدواژه ها

گردشگری، توسعه پایدار، گردشگری ساحلی، تدوین استراتژی، جزیره قشم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.