بررسی و اولویت بندی عوامل موثر جهت جلوگیری از تخریب منابع طبیعی (رهیافتAHP )

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی منابع طبیعی، مهندسی کشاورزی، محیط زیست و توسعه روستایی
  • کد COI اختصاصی: SANER01_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 511
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدشهاب میرباقری

دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی دانشگاه تهران

حامد اکبرپور

دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی دانشگاه تهران

سعید یزدانی

استاد گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تهران

چکیده

تخریب و نابودی محیط های طبیعی و بهره برداری بیرویه از منابع طبیعی از مسایل و مشکلات مهم بشر درقرون معاصر است. جنگل زدایی، بیابانزایی، افزایش جمعیت، کاهش منابع طبیعی، شور شدن خاک هایحاصل خیز و نابودی کشتزارها به واسطه فرسایش خاک از خطرها و تهدیدهای محیط زیستی می باشند. این مطالعهبه منظور اولویت بندی عوامل موثر برای جلوگیری از تخریب منابع طبیعی با روش تحلیل سلسله مراتبی ()AHPو با بهره گیری از نرمافزار Export Choiceصورت گرفته است. بدین منظور بر اساس مطالعات انجام گرفته درزمینهی عوامل موثر بر تخریب منابع طبیعی، مهمترین عوامل مشخص شده و پرسشنامه ای برای جمع آوری اطلاعاتطراحی گردید. پس از تکمیل 71پرسشنامه توسط کارشناسان اداره منابع طبیعی استان البرز و استخراج اطلاعاتموردنیاز به بررسی و تحلیل پرداخته شد. با توجه به اینکه افزایش آگاهی عموم مردم از منافع اجتماعی نسبتبه سایر عوامل از اهمیت بسیاری برخوردار است پیشنهاد می شود با تبلیغات در رسانه های جمعی و مشخصکردن ارزشهای اقتصادی و غیراقتصادی منابع طبیعی برای عموم مردم، فرهنگ استفاده صحیح از منابع طبیعیدر سطح جامعه افزایش یابد و همچنین بروشورهای حاوی اطلاعات هر منبع طبیعی (به طور مثال جنگل هایشمال) تهیه گردد تا زمان مراجعه ی مردم برای تفریح و استفاده از جنگل در اختیار آنها قرار گیرد

کلیدواژه ها

اولویت بندی، تخریب منابع طبیعی،AHP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.