بررسی روابط بین صفات عملکردی جو زراعی دو و شش ردیفه با استفاده از روشهای آماری چند متغیره

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی منابع طبیعی، مهندسی کشاورزی، محیط زیست و توسعه روستایی
  • کد COI اختصاصی: SANER01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 476
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عرفان اولی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه گنبد کاووس

حسین صبوری

دانشیار گروه تولیدات گیاهی دانشگاه گنبد کاووس

حسین حسینی مقدم

استادیار گروه تولیدات گیاهی دانشگاه گنبد کاووس

عبدالطیف قلی زاده

استادیار گروه تولیدات گیاهی دانشگاه گنبد کاووس

چکیده

غلات در سراسر جهان تامین کننده بخش عمده نیاز غذایی مردم جهان میباشد. جو یکی از قدیمی ترینگیاهان زراعی بوده و یکی از مهمترین غلات و متحمل ترین گیاهان زراعی نسبت به شوری می باشد. اهمیتاصلی جو در ایران به علت نقش مهم آن در تغذیه دام می باشد. بنابراین، این آزمایش در سال زراعی 1393-94به مدت یک فصل زراعی در مزرعه پژوهشی دانشگاه گنبد کاووس انجام شد. به منظور ارزیابی صفات مهم زراعی99ژنوتیپ بذر جو از مرکز تحقیقات این شهرستان تهیه و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی کشت شد وهر یک از ارقام در سه تکرار و هر تکرار در سه خط یک متری کشت گردید. صفات مزرعه ای، در مزرعه و سایرصفات فنوتیپی آن در آزمایشگاه اندازه گیری شد. برای بررسی صفات و روابط بین آنها از تجزیه واریانس،رگرسیون، تجزیه به عامل ها و تجزیه کلاستر استفاده شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اختلاف معنیداربین صفات فنوتیپی وجود دارد. با استفاده از تجزیه خوشه ای چهار گروه براساس دندروگرام حاصل شد. گروهیک بزرگترین و گروه چهار کوچکترین گروه بودند. گروه چهارم از نظر میانگین عملکرد دانه بیشترین مقدارو گروه دوم کمترین مقدار را به دست آوردند. نتایج حاصل از تجزیه رگرسیون نشان داد که صفت شاخص برداشتاولین صفتی بود که وارد مدل شد و سپس دیگر صفات به ترتیب وارد مدل شدند

کلیدواژه ها

تجزیه کلاستر، رگرسیون، شاخص برداشت، صفات فنوتیپی، غلات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.