طرح احیاء و نوسازی بافت کهن محله باغ بمید با رویکرد تعامل سنت ونوگرایی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار و مدیریت شهری با رویکرد آرامش شهروندی
  • کد COI اختصاصی: SICONF01_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 459
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پانته آ نجف آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته معماری ، دانشگاه آزاد واحد سیرجان

هادی ویسی

استادیار، عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور سیرجان

چکیده

هدف از انجام این پژوهش بررسی طرح احیاء و نوسازی بافت کهن محله باغ بمید با رویکرد تعامل سنت و نوگرایی است. لازم بذکر است با افزایش بی رویه جمعیت، بویژه جمعیت شهر نشین در چند دهه اخیر در کشور ایران، مساله احیاء و باززنده سازی بافت های فرسوده از اهمیت قابل توجهی برخوردار گردیده است. در ایران رشد جمعیت شهری باتوسعه ناموزون افقی شهر و از بین بردن منابع کشاورزی و طبیعی اطراف شهرها همراه بوده است. این در حالی است که بسیاری از شهرها دارای منابع فضایی باارزش، اما فرسوده ای هستند که راه گشای بسیاری از مشکلات به وجود آمدهشهرها در حال حاضر است و از همین جا مساله بهسازی و نوسازی این فضاهای باارزش مورد توجه قرار گرفته است. لذا در این پژوهش پرسشنامه تنظیم نموده و پس از اینکه روایی و پایای بررسی گردید، پرسشنامه ها بصورت تصادفی دربین مدیران و مسیولان و شهر سیرجان توزیع و جمعآوری گردید و با نرم افزار spss21 مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت. یافتههای پژوهش حاکی از آن است که محله باغ بمید سیرجان ضمن برخورداری از قابلیت های بالقوه در جذب گردشگر است. این محله به رغم طرحهای اجرا شده در جهت احیای آن، نتوانسته آن گونه که شایسته قدمت محله وتوانهای موجود آن است، در مسیر توسعه پایدار فضا گامی موثر بر دارد لذا در این پژوهش و همچنین ضمن بیان نقاط ضعف و قوت آنها و ارایه راهکارهایی برای استفاده بهینه از این فضاها ضمن حفظ هویت این بافت کهن هستیم. است؛ وهمچنین برخی نتایج حاصل از این تحقیق به قرار زیر است نوسازی پایدار بدون شناخت و توجه به ساختار اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی محل امکان پذیر نیست بدون جلب مشارکت واقعی مالکان این بافتها امکان دستیابی به بهسازی مطلوب محقق نخواهد شد.

کلیدواژه ها

احیاء و باززنده سازی، بافت های کهن، تعامل سنت و نوگرایی، محله باغ بمید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.