واکاوی سیستم مدیریت و بازیافت مواد زاید جامد شهری در ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: GPACONF05_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 352
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید گرجی پور

گروه عمران، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج ایران

سعید حسینی

گروه عمران، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج ایران

چکیده

یکی از مهمترین مسایل زیست محیطی کشور، مدیریت مواد زاید شهری است .معضل مربوط به مواد زاید جامد به دلیل رشد سریع جمعیت و گسترش شهرنشینی در بیشتر شهرها خصوصا در پایتخت و سایر شهرهای بزرگ بیش از گذشته موجب نگرانی مسولان شده است. عدم مدیریت نادرست و دفع نادرست مواد زاید از جمله عواملی است که به طور مشهود در تخریب محیط زیست این شهرها نقش دارد. هدف از مدیریت جامد زایدات، بهینه کردن سیستم مدیریت مواد زاید است. بازیافت هرچه بیشتر مواد با ارزش زباله از طریق مصرف کمتر انرژی و آثار کمتر زیست محیطی است. تولید مواد و انرژی، بالا بردن راندمان سیستم مدیریت مواد زاید جامد شهری، حفظ محیط زیست و توسعه پایدار همگی از اهداف پردازش و بازیافت اند .مشکلات مدیریت مواد زاید جامد شهری در ایران ویژگی خاص دارد. این ویژگی ها مشتق از نوع زندگی و به نحوی از فرهنگ متاثر است. در اجرای برنامه های مدیریت مواد زاید جامد که به نحوی با مردم در ارتباطند، مسایل فرهنگی، اجتماعی و سطح آگاهی های آنها ملحوظ شود. سطح دانش و آگاهی مردم در انطباق بهره وری و استفاده از تجهیزات و ظروف ذخیره در محل که مستقیما با مردم ارتباط دارند، بسیار موثر است. مطالعات پایه و بنیادی در زمینه اجزا و عناصر مختلف سیستم مدیریت مواد زاید جامد شهری در کشور انجام نشده و با وجود مطالعات پراکنده ای که در این باره توسط وزارت کشور و بعضی استانداری ها انجام شده، کمبود های زیادی در این مورد وجود دارد. سیستم های فعلی مدیریت مواد زاید جامد شهری جوابگوی نیازهای شهرها در این رابطه نیست و به طراحی جدید نیاز دارند.

کلیدواژه ها

ایران،بازیافت، محیط زیست ،مدیریت ، مواد شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.