تحلیل محتوای مطالعات اجتماعی پایه چهارم از نظر میزان توجه به میراث فرهنگی:گانینگ و ویلیام رومی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: CTCONF03_248
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 11056
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر فلاحی

دانشجو کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان علامه طباطبایی خرم آباد

یاسین بازگیر

دانشجو کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان علامه طباطبایی خرم آباد

زهرا محمدی پور

دانشجو کارشناسی فضای سبز دانشگاه ملایر

چکیده

هدف پژوهش حاضر تحلیل محتوای مطالعات اجتماعی پایه چهارم از نظر میزان توجه به میراث فرهنگی و سطح خوانایی گانینگ و ویلیام رومی می باشد. از روش تحلیل محتوا کیفی استفاده شده است. جامعه مورد مطالعه در این پژوهش، کتاب مطالعات اجتماعی سال تحصیلی1395 پایه ی چهارم بود. نمونه کل کتاب مطالعات اجتماعی پایه چهارم ابتدایی بوده است. ابزارگردآوری اطلاعات، سیاهه ی تحلیل مبتنی برروش ویلیام رومی،سطح خوانایی گانینگ و تحلیل مفهومی است که براساس مبانی نظری تهیه و روایی آن ها توسط متخصصان علوم تربیتیتایید شد ه است. نتایج این پژوهش نشان داد که متن ، تصاویر و سوالات کتاب مطالعات اجتماعی پایه چهارم ابتدایی بر اساس تحلیل محتوا روش ویلیام رومی با ضریب درگیری به ترتیب 41/0، 66/0، 5/1 فعال می باشند و دانش آموزان را به خوبی درگیر کتاب می کند، تا بهتر کتاب را درک کنند. سطح خوانایی کتاب مطالعات اجتماعی چهارم ابتدایی از نظر فرمول گانینگ 7 سال تحصیلی بوده که سطح خوانایی کتاب بالاتر از پایه چهارم است ،یعنی سطح خوانایی کتاب برای دانش آموزی است که 7 سال را تحصیل کرده است. در نهایت از طریق روش تحلیل مفهومی به این نتیجه رسیده ایم که تفاوت معنی داری میان زیر مقوله های میراث فرهنگی یعنی اماکن و بنا ها و خرده فرهنگ ها وجود داشت. این کتاب در قسمت های که مربوط به تاریخ می شود توجه زیادی به بیان اماکن و بنا ها، سنت، هنر و صنایع دستی کرده است و هدف آن حفظ و بسط میراث فرهنگی است.

کلیدواژه ها

تحلیل محتوا، مطالعات چهارم ابتدایی، گانینگ، ویلیام رومی، میراث فرهنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.