کاربرد نانو ذرات نقره در بسته بندی مواد غذایی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSS04_225
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 447
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا رشیدی

چکیده

یکی از مهم ترین بخش های صنعت تمام کشور که با امنیت غذایی در ارتباط است صنایع غذایی می باشد . مردم نه برای رفع گرسنگی بلکه برای سلامتی غذا می خورند. باعلم به فناوری نانو امید است، بتوان سیستم های فعلی فرآوری مواد غذایی را تغییر داد و محصولاتی مطابق با فرهنگ تغذیه سالم به بازار عرضه کرد . نانو تکنولوژی یعنی دستکاری اشیاء در سطح اتم و استقرار اتم ها در سطح مشخص شده به منظور تولید محصولاتی که ارزانتر ، با استحکام تر ، با دوام بیشتر و با کیفیت بهتر باشد . انواع کاربردهای نانو در این زمینه شامل : نگهداری غذا، بهبود طعم و رنگ، سلامت غذا، بسته بندی، تولید و فرایندهای مواد غذایی با توجه به ویژگی های ضد میکروبی پوشش های نانو ، یکی از مهم ترین کاربردهای آن در صنایع بسته بندی می باشد . موادی که برای بسته بندی غذاها به کار می روند دارای معایبی هستند که استفاده از آن ها را محدود کرده است. غیر قابل تجزیه بودن در محیط زیست ، مقاومت و استحکام پایین و نفوذ پذیر بودن در مقابل اکسیژن که باعث فساد زود هنگام مواد غذایی می شود . همچنین اکثر روش های نگهداری معمول مواد غذایی در مورد غذاهای تازه و آماده مصرف، قابل کاربرد نیست. دیگر مشکلاتی که در زمینه بسته بندی وجود دارد افزایش مقاومت میکروارگانیسم ها به آنتی بیوتیک می باشد. با توجه به دلایل ذکر شده در این مقاله به ارتقاع سطح کیفیت بسته بندی و نگهداری مواد غذایی به کمک فناوری نانو اشاره می شود . جایگزین هایی که می توان برای آنتی بیوتیک ها در نظر گرفت نانو ذرات می باشند. نانو ذرات فلزی مانند طلا ، نقره و مس از این دسته مواد می باشند . معمول ترین نانو ماده ای که در صنعت بسته بندی کاربرد و نقش ضد باکتریایی دارد نانو ذرات نقره است که علاوه برخواص ضد باکتریایی پایداری حرارتی بالا و فراریت پایین دارد .

کلیدواژه ها

فناوری نانو، نانو ذرات نقره، بسته بندی مواد غذایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.