مکان یابی پارکینگ های عمومی با استفاده از روش AHP و GIS ( مطالعه موردی: منطقه 1 شهرداری اصفهان )

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و هشتمین کنفرانس ملی برنامه ریزی و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: URBANPLANING08_124
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 608
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن حکمت نیا

استادیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه پیام نور، اصفهان

مهشید صانعی

دانشجوی جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه پیام نور، اصفهان

چکیده

با رشد سریع وسایل نقلیه در دهه های اخیر نیاز به اختصاص دادن سطوح بیشتری به ترافیک ضرورت یافته است و اکنون استفاده زیاد از وسایل نقلیه شخصی، معضل اصلی در شهرهای بزرگ است. عدم ارایه تسهیلات پایانه ای مناسب باعث بروز تراکم و کلافگی می شود. منطقه 1 شهرداری اصفهان دارای تقاطع های متعددی است در این تقاطع ها به دلیل شدت تردد خودروها و عبور و مرور عابران پیاده، گره های ترافیکی به وجود می آید؛ بنابراین بیشتر از جاهای دیگر شهر نیازمند پارکینگ های عمومی جهت توقف خودروها می باشد. گرچه اکثر پارکینگ های موجود نیز در مرکز شهر قرار گرفته است، اما جوابگوی نیاز شهروندان نیست ازاین رو باید مکان های جدیدی برای احداث پارکینگ خودروها انتخاب کرد. در این پژوهش پس از بررسی معیارهای موثر در مکان یابی پارکینگ و انتخاب روش تحلیل سلسله مراتبی ( AHP ) جهت وزن دهی معیارها و همچنین بررسی همپوشانی لایه ها در محیط GIS ، نقشه مطلوبیت احداث پارکینگ های جدید تهیه شد نتایج تلقیق نشانگر آن است که تقاطع ها ی شرقی منطقه در کلاس مناسب طبقه بندی شده اند، این ملدوده ها از بهترین مکان ها جهت احدا پارکینگ عمومی برای حل معضل ترافیک مرکز منطقه شهری است با بررسی پارکینگ های موجود با نقشه نهایی مکان یابی نیز مشخص شد که همه پارکینگ ها در طبقه مناسب و نسبتا مناسب واقع شده اند از طرفی مرکز و غرب منطقه با کمبود پارکینگ روبروست که برای رفع این مسیله می توان از نزدیک ترین زمین های متروکه و مخروبه استفاده کرد.

کلیدواژه ها

مکان یابی، پارکینگ های عمومی، AHP ، GIS ، منطقه 1 شهرداری اصفهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.