کنترل کیفیت برخی از جیر ههای غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان در استان چهارمحال و بختیاری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 71، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-71-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 407
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا شادنوش

بخش علوم دامی و آبزیان، مرکز تخقیقات کشاورزی و منابع طبیعی شهرکرد، شهرکرد- ایران

اسماعیل پیرعلی

گروه شیلات و محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد- ایران

چکیده

زمینه مطالعه: افزایش تولید در آبزیان تابع کیفیت مواد خام جیره، تکنولوژی تهیه دان و تولید جیره غذایی بهینه است. هدف: هدف از این تحقیق بررسی و کنترل کیفیت جیر ههای مراحل انگشت قدی ) FFT (، رشد ) GFT1 ( و پروار ) GFT2 (، ماهی قزل آلای رنگین کمان در مزارعپرورشی و کارخان ههای تولید کننده در استان چهارمحال و بختیاری بود. روش کار: در این تحقیق به طور تصادفی نمون ههایی از جیر ههای ماهی قزل آلای رنگین کمان در مراحل انگشت قدی ) FFT (، رشد ) GFT1 ( و پروار ) GFT2 (، در مزارع پرورش دهندگان و کارخان ههای تولید کننده دراستان چهارمحال و بختیاری اخذ گردید. نمون هها برای تجزیه رطوبت، درصد پروتیین خام، چربی خام، خاکستر، فسفر و میزان ازت آزاد، شمارش کل میکروبی و تعداد کلی فرم مورد استفاده قرار گرفت. نتایج: بررسی انجام شده نشان داد که درصد پروتیین خام بین جیر ه کارخان ههای موردبررسی در برخی موارد دارای اختلاف آماری معن یدار بود، در جیر ههای مورد بررسی پروتیین خام، فسفر و چربی خام با نیازها و استانداردهای ارایه شده برای ماهیان قز لآلای رنگین کمان مطابقت نداشت و در بسیاری موارد از میزان مورد نیاز کمتر بود ) 05 / p> 0 (. میزان ازت آزاد درنمون ههای مورد بررسی بسیار بالاتر از حد استاندارد بود. شمارش کل میکروبی و تعداد کلی فرم بر حسب مورد بین کارخانههای مختلف متفاوت بود. نتیج هگیری نهایی: به طور کلی آزمایش نشان داد که لازم است از نظر استفاده از مواد خوراکی با کیفیت مناسب و تازه در جیر ههای غذایی و تعادل مواد مغذی متناسب با احتیاجات غذایی ماهیان قزل آلای رنگین کمان برای مراحل مختلف پرورش در کارخان ههای مذکور مدیریت مناسب تری اعمال گردد.

کلیدواژه ها

ترکیبات شیمیایی، کنترل کیفی خوراک، شمارش میکربی، قزل آلای رنگین کمان، ازت آزاد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.