تشخیص مولکولی میکروب کلامیدوفیلا پسیتاسی در تلفات و موارد مشکوک به عفونت با این عامل بیماری زا در طولی سانان شهر تهران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: نشریه میکروبیولوژی دامپزشکی، دوره: 8، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JVM-8-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 567
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مظاهر شریعت نژاد

دانش آموخته دکترای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، گرمسار، ایران

هادی حق بین نظرپاک

گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، گرمسار، ایران

نریمان شیخی

گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

چکیده

میکروب کلامیدوفیلا یک ارگانیسم مشابه با باکتری ها گرم منفی و داخل سلولی است که در خانواده کلامیدیاسه قراردارد. در این خانواده گونه های مختلفی از کلامیدوفیلا قرار دارند که قادرند میزبان های خود را آلده نمایند. گونه ایجاد کننده بیماری در پرندگان، کلامیدوفیلا پسیتاسی است که در انسان هم منجر به بروز بیماری می شود. انتقال بیماری از طریق تماس با پرندگان آلوده و خصوصا پرندگان خانواده طوطی سانان و یا ترشحات و وسایل آلوده می باشد هدف کلی از این مطالعه، تشخیص مولکولی میکروب کلامیدوفیلا پسیتاسی در بین پرندگان خانواده طوطی سانان مشکوک به حضور کلامیدوفیلا پستیاسی در آنها در شهر تهران و با استفاده از روش واکنش زنجیره پلیمراز آشیانه ای می باشد. در این بررسی سوآب مدفوعی از 23 نمونه طوطی مشکوک به همراه سوآب کلواک از 7 نمونه لاشه مشکوک به حضور کلامیدوفیلا پسیتاسی گرفته شد. نمونه ها تا از زمان استخراج در دمای 20- درجه سانتیگراد نگهداری شدند. روش استخراج DNA با استفاده از فیلترهای سلیکا صورت گرفت و در ادامه با استفاده از روش واکنش زنجیره پلیمراز آشیانه ای و بر اساس ژن 16SrRNA مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج بدست آمده شامل 10 مثبت از بین 30 نمونه مورد بررسی بود. با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق، اهمیت آموزش افراد نگهدار کننده از طوطی در جهت حفظ سلامت حیوان و پیشگیری از ابتلای انسان مشخص می شود.

کلیدواژه ها

کلامیدوفیلا پستیاسی، طوطی سانان، واکنش زنجیره ای پلیمراز آشیانه ای، تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.