تاثیر انتخاب زمان واکسیناسیون با واکسن Avinew به روش قطره چشمی بر تحریک ایمنی خونی با آزمون ممانعت از هماگلوتیناسیون (HI)

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: نشریه میکروبیولوژی دامپزشکی، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JVM-6-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1739
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالمجید شیخی

دانش آموخته دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، گرمسار، ایران

هادی حق بین نظرپاک

گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، گرمسار، ایران

نریمان شیخی

استادیار گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

چکیده

نیوکاسل یکی از بیماری های عفونی در پرندگان می باشد. عامل این بیماری پارامیکسوویروس است. امروزه به خوبی روشن گردیده که این بیماری در ا کثر نقاط جهان شایع بوده و همه ساله خسارت زیادی به صنعت طیور وارد می کند. برای پیشگیری از این بیماری یکی از روش ها، انجام واکسیناسیون به روش صحیح و در زمان مناسب می باشد. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر زمان های مختلف واکسیناسیون با واکسن Avinew به روش قطره چشمی بر میزان تیتر HI در جوجه های گوشتی می باشد تا زمان مناسب تر برای انجام عمل واکسیناسیون علیه بیماری نیوکاسل مشخص گردد. به این منظور 150 قطعه طیور گوشتی در سه گروه مجزا از همدیگر گروه بندی شدند. تیمارها شامل A1 (واکسیناسیون به روش قطره چشمی با توجه به تیتر مادری در 7 و 17 روزگی) و گروه شاهد (بدون دریافت واکش) بودند. نتایج بیانگر روند کاهش تیتر در روزهای 1، 7 و 14 در هر دو گروه A1 و A2 بود و از روز 21 میزان تیتر در هر دو گروه A1 و A2 افزایش یافت. گروه شاهد نیز روند کاهش تیتر را در همه مراحل خونگیری نشان داد و در 35 روزگی تیتر آنبه حداقل میزان تیتر رسید. از نظر آماری در هیچ یک از روزها بین گروه های A1 و A2 افزایش یافت. گروه شاهد نیز روند کاهش تیتر را در همه مراحل خونگیری نشان داد و در 35 روزهای 1، 7 و 14 در هر دو گروه A1 و A2 بود و از روز 21 میزان تیتر در هر دو گروه A1 و A2 افزایش یافت. گروه شاهد نیز روند کاهش تیتر را در همه مراحل خونگیری نشان داد و در 35 روزگی تیتر آن به حداقل میزان ت یتر سید. از نظر آماری در هیچ یک از روزها بین گروه های A1 و A2 تفاوت معنی د اری وجود نداشت (p< 0.05). همچنین بین گروه شاهد و سایر گروه ها نیز در 14 روز ابتدایی پرورش تفاوت معنی داری وجود نداشت. بنابراین با توجه به نتایج این تحقیق برای دست یابی به نتیجه مطلوب در مناطق پرخطر به منظور پیشگیری ازبروز بیماری نیوکاسل می توان بدون توجه به آنتی بادی مادری، واکسیناسیون را به روش قطره چشمی در یکروزگی اجرا نمود. پژوهشنامه دامپزشکی، 1389، دوره 6، شماره 1، 84-81.

کلیدواژه ها

نیوکاسل، آنتی بادی مادری، تیتر HI، واکسن، روش قطره چشمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.