فلور قارچی پوشش خارجی گاوان و گوسفندان بظاهر سالم شهرستان های گرمسار و آمل

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: نشریه میکروبیولوژی دامپزشکی، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JVM-1-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 613
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی رزاقی آبیانه

بخش قارچ شناسی، انستیتو پاستور ایران، تهران، ایران

مرتضی آهنگر

دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، گرمسار، ا یران

معصومه شمس قهفرخی

بخش قارچ شناسی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس تهران، ایران

صمد لطف الله زاده

گروه آموزشی علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، گرمسار، ایران

چکیده

تحقیق حاضر با هدف تعیین فلور قارچی پوشش خارجی گاو و گوسفند در دو منطقه گرمسار و آمل با تاکید بر قارچ های مولد مایکوتوکسین انجام گرفت. در همین راستا، نمونههای بالینی با استفاده از روش پلیت مستقیم از ناحیه فلانک تعداد 200 راس گاو و 200 راس گوسفند به ظاره سالم از دامداری های صنعتی و سنتی تهیه گردید. جداسازی ا یزوله های قارچی با استفاده از دو محیط کشت سابورو ساده و سابورو واجد کلرامفنیکل و سکلوهگزامید انجام گرفت. ایزوله ها با استفاده از روش کشت مجدد در لوله خالص سازی شده و بر اساس تلفیقی از ویژگی های مورفولوژی ماکروسکوپی (رنگ کلنی، رنگ پشت کلنی، حالت کلنی، تولید رنگدانه و ...) و میکروسکوپی (شکل ساختارهای زایشی) در سطح جنس و گونه شناسایی شدند. نتایج به دست آمده نشان داد که تعداد 11 جنس از قارچ های رشته ای شامل آسپرژیلوس، پنیسلیوم، فوزاریوم، کلادوسپوریوم، سودآلشریا، آکرمونیوم، رایزوپوس، آبسیدیا، استاکی بوتریس و اسکوپولاریوپسیس و همچنین مخمرها و میسلیومهای استریل به عنوان فلور طبیعی ناحیه پوشش خارجی در گاو و گوسفند در هر منطقه حضور داشتند. از این میان، جنس آسپرژیلوس با 4 گونه فلاووس، ااخراسیوس، نایجر و تریوس بیشترین فراوانی را در رابطه با هر دو حیوان گاو و گوسفند در هر دو منطقه جغرافیایی دارا بود. علی رغم تشابه بین جنس های قارچی جداسازی شده از گاو و گوسفند، میزان فراوانی آنها بر حسب مورد متغیر گزارش گردید. حضور این جنس های قارچی از جنبه های مختلف شامل توکسین زایی، و نقش در ا تیولوزی سقط جنین های قارچی در حیوانات حایز اهمیت می باشد. بدین ترتیب می توان چنین نتیجه گرفت که احتیاطات لازم در تماس با حیوانات سالم نیز باید مدنظر قرار گیرد. بر اساس اطلاعات موجود، این اولین گزارش در خصوص تعیین فلور طبیعی قارچی پوشش خارجی گاو و گوسفند در ایران محسوب می گردد.

کلیدواژه ها

فلور قارچی، گاو، گوسفند، پوشش خارجی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.