ارزیابی وظایف اپراتوری در اپراتورهای تولید تجهیزات آبیاریتحت فشار با استفاده از یک روش ارزیابی پوسچر آسان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله مهندسی بهداشت حرفه ای، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JOHE-3-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 547
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد دیهیم

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی بهداشت حرف های، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران

مرتضی بابایی

کارشناس ارشد، گروه مهندسی بهداشت حرف های، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران

مجید معتمد زاده

استاد، گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات علوم بهداشتی،دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران

چکیده

مقدمه: اختالات اسکلتی_عضلانی یکی از عوامل شایع آسیب های شغلی و حرف های در کشورهای صنعتی و درحال توسعه است. تعیین عوامل خطر م یتواند در انتخاب روش مناسب برای بررسی های دقیق تر و انجام مداخات نقش مهمی داشته باشد. این مطالعه باهدف ارزیابی ریسک فاکتورهای ارگونومیک اپراتورهای تجهیزات آبیاری تحت فشار انجام شد. روش کار: این مطالعه ب هصورت مقطعی در یک شرکت تولید تجهیزات آبیاری تحت فشار انجام شد.در این مطالعه از روشی جدید و مبتنی بر مشاهده برای ارزیابی ارگونومیک فعالیت اپراتورها استفاده شد. به منظور تعیین وظایف و زیر وظایف از تجهیزات ضبط ویدیویی و مشاهده مستقیم استفاده شد سپس ارزیابی ارگونومیک موردنظر برای تمام زیر وظایف شناسایی شده، انجام شد. درنهایت میزان بحرانی بودن وظیفه مشخص شد. یافت هها: درمجموع از وظایف شناسایی شده 53 پوسچر بحرانی شدید، 61 پوسچر بحرانی متوسط و 82 پوسچر بحرانی کم تعیین شد. امتیاز ارگونومیک کل برای وظایف اپراتورهای خط تولید شیر توپی به ترتیبت 0/6 و 0/68 برای خط تولید شیر قطره ای و شیر خودکار به ترتیب 0/52 و 0/67 به دست آمد.نتیج هگیری: با توجه به نتایج ب هدست آمده، نامناسب ترین پوسچرها مربوط به مچ اپراتورها بوده است و در محدود ههای ارگونومیک موردبررسی، زاویه خمش مچ و زاویه چرخش مچ بیشترین پوسچر بحرانی را داشت هاند. بنابراین توصیه م یشود اقدام کنترلی بر تصحیح پوسچر مچ اپراتورها متمرکز شود.

کلیدواژه ها

اختلالات اسکلتی_عضلانیریسک فاکتورهای ارگونومیکپوسچر بحرانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.