مداخلات ارگونومی به منظور کاهش ناراحتی های اسکلتی-عضلانی:مطالعه موردی دریک شرکت تولید سیمان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله مهندسی بهداشت حرفه ای، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JOHE-3-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 684
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رشید حیدری مقدم

دانشیارگروه ارگونومی، مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران

مجید معتمدزاده

استادگروه ارگونومی، مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران

محمد بابامیری

استادیار، گروه ارگونومی و مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران

جواد فردمال

دانشیار مرکز تحقیقات مدل سازی بیماریهای غیر واگیر، گروه آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران

چکیده

مقدمه: اختالات اسکلتی-عضلانی یکی از مهم ترین عوامل آسیب زای شغلی و ناتوانکننده در محیط کار هستند. آسی بهای ناحیه کمر ب هعنوان شای عترین اختالات مرتبط با کار در صنایع مختلف شناخته می شوند. هدف از انجام این مطالعه انجام مداخله ارگونومیک به منظور کاهش این ناراحتیها می باشد.روش کار: این مطالعه مداخله ای بر روی 126 نفر از کارگران واحدهای تعمیر و نگهداری یک شرکت تولید سیمان به روش نمونه گیری طبقه ای انجام پذیرفت. به منظور جمع آوری دادهها قبل و بعد از مداخات از پرسشنامه نوردیک، روش ارزیابی سریع مواجهه و نکات بازبینی ارگونومی استفاده شد.مداخات با اجرای راه حلهای ساده و عملی به منظور بهبود ایمنی، بهداشت و شرایط کار، آموزش و انجام حرکات اصلاحی منتخب صورت گرفت. داد ههای جمع آوری شده با آزمون مک نمار توسط نر مافزار SPSS -22 تجزیه وتحلیل شدند. یافت هها: آنالیز داد هها نشان داد که در شیوع اختالات طی یک هفته قبل و بعد از مداخله تفاوت معن یداری وجود داشت)P-value< 0/001 به طور یکه شیوع اختالات طی هفته گذشته قبل از مطالعه در نواحی کمر و زانو به ترتیب 62/70 و 60/32% بود که بعد از مداخله به 46/03 و 43/65% کاهش یافت. نتیج هگیری: طبق روش ارزیابی سریع مواجهه، 83 نفر 65/87% از تعمیرکاران صنعت سیمان، در سطح ریسک بالا بودند و ناراحت یهای کمر و زانو از شیوع بالایی برخوردار بود که کاربرد را ه حلهای ساده، ک مهزینه و مشارکتی نکات بازبینی ارگونومی همراه با حرکات اصلاحی منتخب، منجر به کاهش قابل توجه این ناراحتیها گردید.

کلیدواژه ها

مداخلات ارگونومیاختلالات اسکلتی-عضلانینکات بازبینی ارگونومیمشارکت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.