مقایسه مراکز یادگیری دانشگاهی در سطح جهانی با مراکزیادگیری دانشگاهی در ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه روان شناسی تربیتی، دوره: 12، شماره: 40
  • کد COI اختصاصی: JR_JEP-12-40_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 668
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم ابوالقاسمی

کارشناس ارشد تکنولوژی آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

اسماعیل زارعی زوارکی

دانشیار تکنولوژی آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی

محمدرضا احمدزاده

استادیار تکنولوژی آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

چکیده

پژوهش حاضر با هدف مقایسه مراکز یادگیری دانشگاهی در سطح جهان با مراکز یادگیری دانشگاهی در ایران انجام شده است. در این تحقیق مولفهها و ویژگیهای محتوای آموزشی، منابع انسانی، محیط فیزیکی، تشکیلات، رسانهها و تجهیزات، موردمطالعه و تجزیه وتحلیل قرارگرفته اند. روش پژوهش تطبیقی از نوعتوصیفی بوده و روش نمونهگیری نیز هدفمند میباشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه مراکز یادگیری دانشگاهی است که در سطح جهانی طراحیشده و در سایت اینترنت قابلدسترسی میباشند. علاوه بر این، مراکز یادگیری دانشگاهی ایران (دانشگاه علامه طباطبایی تهران) جزء جامعه آماری میباشند. همچنین همهکارشناسان شاغل در دانشگاهها و مدیران، اساتید و کارشناسان نیز جزء جامعه آماری میباشند. برای جمعآوریدادهها نیز از چکلیست محقق ساخته استفادهشده است. نتایج بهدستآمده نشان میدهد که تفاوت بین مراکز یادگیری دانشگاهی در سطح جهانی و مراکز یادگیری دانشگاهی موجود در ایران ازنظر محتوایآموزشی، محیط فیزیکی، نیروی انسانی، تشکیلات، رسانهها، مواد و تجهیزات، معنیدار میباشد. با توجه به یافتههای این پژوهش یافتههای مطالعه مراکز یادگیری دانشگاهی ایران نشان میدهد که این مراکز در مولفههای محتوای آموزش، نیروی انسانی، تشکیلات، محیط فیزیکی و رسانهها، مواد و تجهیزات نسبتاضعیف میباشد. به عبارتی بین مراکز یادگیری دانشگاهی ایران و مراکز یادگیری دانشگاهی در سطح جهانی تفاوت معناداری وجود دارد؛ بنابراین میتوان نتیجه گرفت که مراکز یادگیری دانشگاهی موجود در ایران در مولفههای ذکرشده از وضعیت مطلوبی برخوردار نمیباشند و نیازمند توجه بیشتر به مراکز از سوی مسیولانامر میباشند.

کلیدواژه ها

مراکز یادگیری دانشگاهی، محتوای آموزشی، نیروی انسانی، رسانهها، موادو تجهیزات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.