بررسی اثربخشی روایت درمانی بر کاهش شدت نشانه های افسردگی وبهبود کیفیت زندگی در بیماران افسرده شهر شیراز
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: مجله مطالعات روانشناسی و علوم تربیتی، دوره: 2، شماره: 11
- کد COI اختصاصی: JR_JRPE-2-11_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 476
نویسندگان
دانشجوی دکتری روانشناسی شهید چمران اهواز
کارشناس ارشد مشاوره، مشاور سازمان بهزیستی فارس
دانشجوی دکتری روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت،مربی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز
کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی و مشاور سازمان آموزش و پرورش
چکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی روایت درمانی بر کاهش شدت نشانه های افسردگی و بهبود کیفیت زندگی در بیماران افسرده شهر شیراز بود. در راستای اجرای پژوهش نمونه ای با حجم 25 نفر به شیوه در دسترس از بین این بیماران انتخاب و به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند و بر اساس نمره حاصل از پرسشنامه افسردگی بک، هر گروه به سه زیر گروه (افراد دارای افسردگی شدید، افسردگی متوسط، و افسردگی خفیف) تقسیم شدند. ابتدا از هر دو گروه پیش آزمونی به عمل آمد، پرسشنامه افسردگی بک، پرسشنامه کیفیت زندگی WHOQL پس از هشت جلسه کاربرد درمان روایتی برای گروه آزمایش از هر دو گروه آزمایش و کنترل پس آزمون به عمل آمد. سپس نمرات حاصل از پرسشنامه ها با استفاده از نرم افزار کامپیوتری spss و روش آماری تحلیل کوواریانس واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت نتایج پژوهش حاکی از این بود که کاربرد روایت درمانی در کاهش شدت نشانه های افسردگی در افراد دارای افسردگی شدید، متوسط و خفیف، موثر بود و این اثربخشی در گروه دارای افسردگی متوسط و خفیف بیشتر از گروه دارای افسردگی شدید، بود. علاوه براین کاربرد این دیدگاه در درمان، کیفیت زندگی را در بیماران افسرده بهبود بخشید. با توجه به یافته های حاصل از پژوهش حاضر و همسو بودن این یافته ها، می توان تا حدود زیادی بر اثربخشی این دیدگاه درمانی در کاهش نشانه های افسردگی امیدوار بود و این دیدگاه را به عنوان رویکردی در درمان افسردگی مورد استفاده قرار دادکلیدواژه ها
افسردگی، کیفیت زندگی، رویکرد روایتی در درمانمقالات مرتبط جدید
- بررسینقش اختلالات یادگیری در وضعیت عملکرد تحصیلی دانش آموزان
- بررسی نقش اخلاق در هوش مصنوعی و چالش ها و راه حل های آن
- رابطه اسکیزوفرنی با اختلال یادگیری در دانش آموزان
- اثربخشی آموزش واقعیت درمانی بر نگرش های ناکارآمد و باورهای وسواسی در دانش آموزان دارای اختلالات یادگیری شهر دامغان
- تاثیرات روانشناختی استفاده از فناوری های دیجیتال بر سلامت روانی و نقش والدین در پیشگیری از اعتیاد دیجیتال
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.