بررسی جهت گیری استراتژیک بر موفقیت صادراتیشرکت های خشکبار آ- شرقی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های جدید در مدیریت و حسابداری، دوره: 3، شماره: 7
  • کد COI اختصاصی: JR_JRMA-3-7_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 584
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه خلیلی

هیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر. استادیار رشتهاقتصاد صنعتی گروه اقتصاد

فریبا اسدزاده فاطمه

دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر، رشته مدیریتبازرگانی بین الملل

چکیده

عوامل متعددی بر موفقیت صادرات در شرکت های صادراتی اثر گذار است. نوع جهت گیری استراتژیک شرکت به عنوان یکی از مهمترین آن ها می باشد. سازمانها از انواع جهت گیری استراتژیک به منظور تطبیق قابلیت هایشان با تقاضاهای محیطی و نهایتا کسب مزیت رقابتی استفاده می کنند. یکی از این انواع، فعال بودن در مقابل انفعالی بودن است. فعال بودن با درک مدیریتی مبنی بر اینکه سازمان می تواند از طریق تحلیل نظام مند فرصت ها و تهدیدها، مقصدش را تحت تاثیر قرار دهد، تعریف می شود و در مقابل انفعالیبودن بیانگر سطوح پایین تحلیل تقاضا و تحقیق بازار در سازمان است. انتظار می رود که شرکت های صادراتی با جهت گیری استراتژیک انفعالی موفقیت صادرات شرکت را مخدوش کند. بر این اساس مدل مفهومی تحقیق تبیین شد و 4 فرضیه مبتنی بر آن شکل گرفت. جامعه آماری تحقیق شرکت های صادراتی واقع در استان آذربایجان شرقی بود که با توجه به اطلاعات اتاق بازرگانی که تعداد آن به 155 عدد می رسید 105 شرکت بصورت تصادفی و بیشتر از بین شرکت هایی که در شهر مراغه و بناب واقع شده بودند ازاین جامعه انتخاب شد. از پرسش نامه به عنوان ابزار جمع آوری اطلاعات استفاده شد و روایی آن توسط اساتید مرتبط مورد تایید قرار گرفت. برای سنجش پایایی آن از آلفای کرونباخ استفاده شد. ضریب کرونباخ آن به میزان 0.86 محاسبه شد، همچنین برای تجزیه و تحیلی داده ها از روش رگرسیون استفاده شد. با انجام تحلیل رگرسیون، هر چهار فرضیه مورد تایید قرار گرفت و نتیجه حاصل این بود که جهت گیری استراتژیک فعال بطور مستقیم در موفقیت صادرات گذشته و آتی شرکت های خشکبار اثر مستقیم و مثبتدارد و جهت گیری استراتژیک انفعالی تاثیری معکوس و منفی در موفقیت صادرات گذشته و آتی شرکت های صادراتی خشکبار دارد

کلیدواژه ها

جهت گیری استراتژیک، جهت گیری استراتژیک فعال، جهت گیری استراتژیکانفعالی، موفقیت صادرات، موفقیت آتی صادرات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.