مقایسه پایگاه های اطلاعاتی رایگان با پایگاه های اطلاعاتی هزینه بر از لحاظ نحوه سازماندهی و ابزار جست وجو

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پژوهش های کتابخانه های دیجیتالی و هوشمند، دوره: 2، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JKIM-2-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 717
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا اباذری

دانشیار ، علم اطلاعات ودانش شناسی، دانشگاه آزاد تهران شمال.

زهره میرحسینی

دانشیار ، علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه آزاد تهران شمال.

مهدیه عسکری سرکله

کارشناسی ارشد، علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه آزاد تهران شمال.

چکیده

هدف: هدف پژوهش حاضر مقایسه پایگاه های هزینه بر ساینس دایرکت، امرالد با پایگاه­ رایگان دواج، در دو مقوله ابزار جست وجو و سازماندهی و بیان نقاط قوت و ضعف آنهاست. روش شناسی: پژوهش حاضر به روش مطالعه تطبیقی انجام گرفته است و جامعه آماری آن پایگاه ساینس دایرکت، امرالد و دواج به علت پراستفاده بودن و همبستگی نزدیک از لحاظ ابزارهای جست وجو و سازماندهی است. ارزیابی این پایگاه ها به وسیله دو سیاهه وارسی محقق ساخته از ابزارهای جست وجو و سازماندهی صورت گرفت. برای تجزیه و تحلیل یافته ها از آمار توصیفی هم چون فراوانی و میانگین و آمار استنباطی شامل آزمون تی تک متغیر و آزمون یومن ویتنی استفاده شد. یافته ها: یافته ها نشان می دهد که میانگین فراوانی مولفه های سازماندهی در ساینس دایرکت و امرالد و دواج به ترتیب 73%و %56 و 41%، و میانگین مولفه های ابزار جست وجو به ترتیب 68%و 57%و 38% است. بحث و نتیجه گیری: تحلیل یافته ها نشان داد که پایگاه های هزینه بر ساینس دایرکت نسبت به پایگاه رایگان از لحاظ ابزارهای جست وجو و سازماندهی از وضعیت بهتری برخوردار هستند. 

کلیدواژه ها

سازماندهی اطلاعات ، ابزار جست و جو، پایگاه اطلاعاتی، ساینس دایرکت، امرالد، دواج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.