بررسی میزان تاثیر انگیزاننده های موثر بر تسریع روند پیاده سازی مدیریت دانش در شرکت پالایش نفت اصفهان از دیدگاه کارکنان این شرکت

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: پژوهش های کتابخانه های دیجیتالی و هوشمند، دوره: 1، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JKIM-1-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 464
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده دادخواه

کارشناس ارشدعلم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه اصفهان

عاصفه عاصمی

دانشیارگروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه اصفهان

محمدرضا عابدی

دانشیارگروه مشاوره شغلی دانشگاه اصفهان

فرشته مشهدی

کارشناس ارشدصنایع دانشگاه آزاد اسلامی واحدنجف آباد اصفهان مشاورصنعتی

چکیده

هدف: این پژوهش با هدف بررسی میزان تاثیر انگیزاننده های موثر بر تسریع روند پیاده سازی مدیریت دانش در شرکت پالایش نفت اصفهان از دیدگاه کارکنان این شرکت انجام شد. روش: روش تحقیق حاضر توصیفی- پیمایشی و جامعه پژوهش تمام مدیران و کارکنان شرکت پالایش نفت اصفهان با تحصیلات دیپلم و بالاتر بود. روش نمونه گیری، نمونه گیری تصادفی طبقه ای و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته، با مقیاس پنج درجه ای لیکرت بود که پایایی آن بر حسب ضریب آلفای کرونباخ، مقدار 94/0 بدست آمد. یافته ها: یافته ها نشان داد میانگین بدست آمده برای انگیزاننده های درونی و بیرونی 83/3 و 58/3 می باشد (بزرگ تر از 3) و میزان تاثیر انگیزاننده های درونی و بیرونی بر انتقال دانش و تجربیات در شرکت پالایش نفت اصفهان بیش از حد متوسط و اهمیت این مولفه ها با یکدیگر متفاوت است. نتیجه گیری: نتایج پژوهش نشان داد انگیزاننده های درونی اعتماد به نفس، احساس وظیفه شناسی، علاقه مندی به شغل، میل به کار گروهی، میل به کسب پیشرفت و برتری، هدفمند بودن، اعتماد و صداقت بین کارکنان، و نیاز به امنیت و انگیزاننده های بیرونی تفویض اختیار، روابط با مدیران، مشوق های سازمانی، رعایت عدالت در سازمان، خط مشی و سیاست های سازمان، نحوه ارزشیابی کارکنان، تجهیزات و فناوری اطلاعات، و روابط با همکاران ؛ با همین ترتیب ذکر شده، جزء انگیزاننده های درونی و بیرونی تاثیرگذار بر روند پیاده سازی مدیریت دانش هستند. همچنین نتایج نشان داد میزان تاثیر انگیزاننده های درونی از میزان تاثیر انگیزاننده های بیرونی بر انتقال دانش و تجربیات بیشتر است.

کلیدواژه ها

پیاده سازی مدیریت دانش, انتقال دانش, انگیزاننده های درونی, انگیزاننده های بیرونی, شرکت پالایش نفت اصفهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.