شناسایی عوامل کلیدی توانمندساز در پیاده سازی مدیریت دانش در مرکز اسناد آستان قدس رضوی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت اطلاعات و دانش شناسی، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JKIM-1-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 520
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ثامنه توکلی

دانشجوی دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه پیام نور

ثریا ضیایی

دکتری علم ت و دانش شناسی عضوهییت علمی دانشگاه پیام نورمشهد

چکیده

هدف: این پژوهش با هدف شناسایی عوامل کلیدی توانمندساز در پیاده سازی مدیریت دانش در مرکز اسناد آستان قدس رضوی، انجام شده است. روش: کارشناسان ارشد و مدیران شاغل در مرکز اسناد، به عنوان افراد مورد مطالعه انتخاب شده اند. روش پژوهش به صورت پیمایشی بوده و برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده است. یافته ها: با توجه به وضعیت جامعه مورد مطالعه، به منظور شناسایی عوامل کلیدی توانمندساز در پیاده سازی مدیریت دانش، هفت مولفه تشخیص مدیریت دانش (به دست آوردن دانش، به کار بردن دانش، یادگیری (از فرایند دانش)، تسهیم و مبادله دانش، ارزیابی دانش، ایجاد و تثبیت دانش، استفاده بهینه از دانش) در مرکز اسناد آستان قدس رضوی مورد بررسی قرار گرفتند و مشخص گردید در جامعه پژوهش مراحل یافتن دانش پایین تر از اندازه متوسط (47/2)، به کارگیری دانش پایین تر از اندازه متوسط (7/2)، یادگیری دانش پایین تر از اندازه متوسط (68/2)، تسهیم دانش بالاتر از اندازه متوسط (18/3)، ارزیابی دانش بالاتر از اندازه متوسط (12/3)، ایجاد و نگهداری دانش بالاتر از اندازه متوسط (06/3) و مرحله حذف دانش پایین تر از اندازه متوسط (21/2) می باشد. در مجموع نیز میانگین به دست آمده از مراحل مختلف توانمندساز در پیاده سازی مدیریت دانش کم تر از حد متوسط (77/2) ارزیابی شد. 

کلیدواژه ها

مدیریت دانش, پیاده سازی, عوامل کلیدی, مدل بکوویتز و ویلیامز, مدیران و کارشناسان ارشد, مرکز اسناد آستان قدس رضوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.