بررسی سازگاری میان کتاب های منتشرشده و مباحث آموزشی کتابداری و اطلاع رسانی در مقطع کارشناسی در ایران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت اطلاعات و دانش شناسی، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JKIM-1-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 476
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسن زاده

استادیار دانشگاه تربیت مدرس

فاطمه زندیان

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس

فاطمه نویدی

کارشناس ارشد کتابداری و اطلاع رسانی

چکیده

هدف اصلی این تحقیق کشف همبستگی میان کتابهای منتشر شده و مباحث آموزشی کتابداری و اطلاعرسانی در مقطع کارشناسی در ایران میباشد. در این پژوهش گردآوری اطلاعات از طریق لوح فشرده کتابشناسی ملی ایران، بانک اطلاعاتی نمایه و خانه کتاب ایران و لیست انتشارات ناشران مختلف صورت گرفته و تحلیل های آماری با استفاده از نرم افزار اکسل صورت گرفته است. با توجه به یافتههای پژوهش، از 657 کتاب منتشر شده در زمینه کتابداری و اطلاع رسانی، 227 کتاب به عنوان منبع آموزشی مقطع کارشناسی محسوب میشود که 175 کتاب به دروس تخصصی اجباری و 52 کتاب به دروس تخصصی اختیاری اختصاص دارند. نتایج نشان میدهد که اجباری یا اختیاری بودن دروس در فراوانی نشر تاثیر چندانی ندارد. دروسی که از فراوانی نشر بیشتری برخوردار هستند، دارای تیراژ و نوبت چاپ بالاتری هستند و میان تعداد واحدهای درسی و فراوانی نشر همبستگی نسبتا بالایی دیده میشود.

کلیدواژه ها

علوم کتابداری و اطلاعرسانی، متون آموزشی، گرایش موضوعی، ناشران، مباحث آموزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.