استفاده از روش آبیاری مغناطیسی برای اصلاح آب و خاک و کاهش بحران آب

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی بحران آب
  • کد COI اختصاصی: ICWC01_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 10338
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا کیانی

مجتبی خوش روش

بهروز مصطفی زاده

سید فرهاد موسوی

چکیده

کمبود آب، توزیع نامناسب بارش به همراه بالا بودن تبخیر مشکلات اساسی ایران میباشد. بهدلیل افزایش جمعیت از یک سو و بالا رفتن سطح زندگی از سوی دیگر مصرف سرانه و کل آب در کشور روز به روز بالاتر میرود. کمبود آب و بهرهبرداری بیش از حد مخازن زیرزمینی منجر به کاهش آب آبیاری نیز شده است. در چنین شرایطی ضرورت اجرای سیستمهای آبیاری تحت فشار از جمله قطرهای بهشدت احساس میشود. مشکل اصلی این روش، سختی و کیفیت پائین آب آبیاری میباشد. با توجه به خشکسالیهای اخیر، سختی و شوری آبها، هر ساله بیشتر شده و گرفتگی قطرهچکانها، معضلی برای کشاورزان شده است. آب آبیاری باید خواصی شامل حلالیت بالا، سبکی، نفوذپذیری و شیرین بودن را دارا باشد. برای ممانعت از تجمع رسوب املاح و اصلاح آب و خاک میتوان از روش مغناطیسی کردن آب استفاده کرد. آب مغناطیسی با عبور آب از میان یک آهنربای دائمی (مغناطیس پایدار) قوی مستقر روی خط لوله بوجود میآید. در صورت نصب دستگاه مغناطیسی که منجر به پایداری بیشتر آب آبیاری میشود، حتی قطرهچکانهای گرفته شده هم بهتدریج باز شده و بار دیگر در آنها گرفتگی ایجاد نمیشود. هرگاه آب با کیفیت پایین و سخت برای آبیاری استفاده شود، املاح بیشتری در محیط ریشه رسوب مینماید که منجر به اختلال در جذب گیاه میشود. با اعمال آبیاری مغناطیسی، بر پیوستگی آب اضافه میشود. خاصیت ترشوندگی آن افزایش یافته و ذرات آب بهسهولت به ذرات کلوئیدی خاک چسبیده و از فرار به اعماق خاک جلوگیری میشود. در نتیجه ظرفیت نگهداری آب در خاک افزایش یافته و از تنش شوری و خشکی پیشگیری میشود.

کلیدواژه ها

بحران آب، سختی آب، آب مغناطیسی، اصلاح آب، تنش شوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.