ژیوتوریسم با نگاهی ویژه به ژیوتوریسم استان لرستان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش ملی زمین شناسی و اکتشافات معدنی
  • کد COI اختصاصی: NGMES03_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 319
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی هاشمی

دکتری زمین شناسی اقتصادی، گروه زمین شناسی دانشگاه پیام نور تهران ایران

چکیده

ژیوتوریسم نوعی توریسم از نوع اکتشافی، تحقیقی آموزشی و تجربی می باشد. صنعت ژیوتوریسم می تواند دارای مزایای اقتصادی، اکولوژیکی، زمین شناسی، فرهنگی و اجتماعی باشد. ایران با تنوع زمین شناختی، اقلیم متنوع و ویژگی های زمین شناسی گوناگون و طبعیت بی جان بی نظیر دارای پدیده های زمین شناختی در سراسر کشور می باشد. استان لرستان یکی از استان های پتانسیل دار در حوزه ژیوتوریسم در کشور است که از ظرفیت های بالقوه فراورانی جهت توسعه فعالیت های ژیوتوریسم برخوردار است و به عنوان پایتخت ژیوتوریسم کشور انتخاب شده است. آبشارها، دریاچه ها، تالاب ها و غارهای استان لرستان از جمله مهم ترین آثار و پدیده های ژیوتوریسم برای بازدید گردشگران هستند. در استان لرستان حدود 20 ابشار مختلف وجود دارد که عمدتا در شهرستان های الیگودرز، پلدختر ، خرم آباد، نورآباد و دورود قرار دارند. دریاچه ها و تلاب های استان لرستان عمدتا در شهرستان های بروجرد، پلدختر ، خرم آباد، دورود و الیگودرز و غارهای استان عمدتا در شهرستان های خرم آباد، پلدختر، ازنا و کوهدشت قرا ردارند. براساس مطالعات انجام شده ابشار تله زنگ به دلیل بالا بودن ارزش علمی و زیبایی ظاهری دارای بیشترین میزان قابلیت و توانمندی از لحاظ ژیوتوریسمی را به خود اختصاص داده است همچنین دامنه های شمالی ارتفاعات اشتارنکوه واقع در شهرستان ازنا، از نظر معیارهای طبیعی مورد بررسی ایجاد پیست اسکی مناسب ترین وضعیت را دارد.

کلیدواژه ها

لرستان، ژیوتوریسم، تالاب، ژیوموروفولوژی، ژیوپارک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.