بررسی ماهی کانی ها در متاپسامیت های دره سوردی دوشا، پهنه سنندج - سیرجان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش ملی زمین شناسی و اکتشافات معدنی
  • کد COI اختصاصی: NGMES03_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 562
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه ولی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد پترولوژی دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد

ناهید شبانیان

هییت علی دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد

علیرضا داودیان دهکردی

هییت علمی دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد

محسن کریمی

کارشناسی ارشد تکتونیک دانشگاه بیرجند

چکیده

متاپسامیت های دره ی سوردی دوشا در پهنه برشی شمال شهرکرد واقع شده و از نظر زمین ساختاری در پهنه سنندج - سیرجان قرار دارند. متاپسامیت ها همراه با تناوبی از لایه های مرمر رخنمون داشته و دارای ترکیب کانی شناسی اصلی کوارتز، بیوتیت و پلاژیوکلاز می بانشد. عملکرد فازهای دگر شکلی داکتیل همراه با دگرگونی در این منطقه سبب ایجاد ساختارهای میلونیتی و اوالتر میلونیتی بسته به میزان پورفیر و ماتریکس و دگرگونی در حد رخساره شیست سبز در این متابسامیت ها شده است. یکی از ریز ساختارهای شایع در میلونیت ها فابریک ماهی میکایی می باشد که به عنوان یکی از شاخص های قابل اطمینان در تعیین جهت برش به کار می روند. در این سنگ ها هر سه کانی اصلی تحت تاثیر مجموع تغییر شکل کریستال و پلاستیک به اشکال مختلف ماهی کانی درامده اند. و در گروه های مختلف تقسیم بندی ماهی میکاها جای می گیرند. به کمک ماهی کانی های موجود در مقاطع میکروسکوپی جهت برش در منطقه راستگرد تشخیص داده شد.

کلیدواژه ها

متاپسامیت، میلونیت، الترامیلونیت، ماهیکانیایی، پهنه سنندج- سیرجان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.