علل بررسی فساد مالی، اداری و سیاسی از دیدگاه شهید بهشتی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش بسترهای فساد مالی و اداری در نظام حقوقی ایران با رویکرد اصلاح و توسعه نظام حقوقی
  • کد COI اختصاصی: LAWMAYBOD03_155
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 682
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن زارعی محمود آبادی

دکتری علوم سیاسی،عضو هیات علمی دانشگاه حایری

حمیدرضا کارگر

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد.

چکیده

موضوع این مقاله بررسی علل فساد مالی و اداری و سیاسی از منظر دکتر شهید بهشتی می باشد. پس از مطالعات و بررسی هایی که در این زمینه صورت گرفت بیان گر این مباحث گردید که فساد امری پیچیده و متنوع است. از این رو اصلاح نیازمند برنامه ریزی دقیق و منجسم در این زمینه می باشد.لذا فساد در بخش های اداری و محیط جامعه همواره باعث ایجاد نوعی معظل گردیده است و اگر این معظل در سطوح جامعه باشد در وایع باعث فاسد شدن اعضای جامعه خواهد شد و دور از واقعیت نیست که این معظل فساد تمام افراد جامعه را در بر بگیرد.این مقاله در طی دو فصل معین گرداوری گردیده است که فصل اول را به مفهوم فساد و در مباحث جزیی تر به دیدگاه شهید بهشتیراجع به تربیت اخلایی و فساد ایتصادی می پردازد و در فصل دوم نیز به اندیشه های سیاسی شهید بهشتی می پردازد که فساد اداری و سیاسی و بحث حکومت وقدرت را مورد بررسی قرار می دهد.نتیجه ای را که ضمن این مقاله می توان مطرح یمود این است که از دیدگاه شهید بهشتی عدول از یایون اساسی و مقررات و همچنین شکل اقتصادی و مالی می تواند باعث ایجاد فساد گردد و دیگر اینکه فساد اداری اگر به تمام اعضای جامعه نفوذ کند می تواید عدالت را از میان بردارد.

کلیدواژه ها

شهید بهشتی ، فساد ، اقتصادی ، سیاسی ، عدالت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.