مبارزه با فساد اداری در پرتو اصل عدالت

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش بسترهای فساد مالی و اداری در نظام حقوقی ایران با رویکرد اصلاح و توسعه نظام حقوقی
  • کد COI اختصاصی: LAWMAYBOD03_119
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2868
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید مرتضی موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابرکوه

چکیده

فساد اداری موضوعی است که در تمامی تاریخ بشر تفکر همگان را به خود مشغول کرده و امروزه گریبانگیر دولت ها، ملت ها و سازمان ها گردیده و یکی از معضلاتی است که اکثر جوامع با آن روبرو هستند. این عامل مخرب، باعث اتلاف منابع، کاهش بهره وری و معضلات مختلف در سیستم ها، علی الخصوص در سیستم های دولتی همچنین کندی روند توسعه در کشورها می شود . رعایت عدالت یکی از مهمترین عوامل موثر بر بقای سازمان و حفظ سلامت آن در بلند مدت است. چرا که رعایت عدالت در سازمان موجب افزایش احساس تعلق خاطر، وفاداری، و اعتماد افراد به سازمان شده و بر سرمایه ی انسانی و اجتماعی سازمان می افزاید. با این حال، علی رغم سابقه ی طولانی توجه سازمانها به اهمیت عدالت و تلاشهای پی گیر برای تحقق آن، کمتر سازمانی یافت می شود که در نیل به الزامات عدالت کاملا موفق بوده باشد. لذا ادراک بی عدالتی در سازمان موجب برانگیختگی رفتارهای منفی کارکنان می شود؛ در واقع آنان به علت عدم توانایی جهت رفع بی عدالتی ممکن است به ارتکاب فساد متمایل شوند. در حال حاضر، فساد اداری به عنوان دامی آشکار در برابر اقتدار نظامهای اداری در سراسر جهان قرار گرفته و تمامی جوامع به مناسبت شرایط سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، قانونی و ساختاری خاصی که در آنواقع شده اند، تا حدی در این دام گرفتارند

کلیدواژه ها

فساد اداری، اصل عدالت، سیستم های کنترل و نظارت، مبارزه با فساد اداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.