تبیین معیارهای طراحی معماری باتاکید برهندسه های مقرنس دوره صفویه
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنگره بین المللی عمران،معماری و شهرسازی معاصر جهان
- کد COI اختصاصی: WCCEAU01_176
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 633
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری،گروه معماری،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد همدان
مهندس معماری،استادیار،گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی،واحد همدان
دکتری معماری،استادیار،گروه معماری،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد همدان
چکیده
معماری، هنر نمایاندن اندیشهها است؛ اندیشههایی که از گذشته برجای مانده است تا جلوهگر سالها فرهنگ وتمدن باشد. معماری ایران تجلی روحی آسمانی بر زمین و نمود تعالی بشری است. معماری شامل تقارن، تناسب، تعادل، هارمونی و همچنین مقرنس، کنگره و گچبری میشود و در حقیقت ترویج خیر بر شر و باطن بر هر چهبیرونی است. برخی از ویژگیهای معماری ایرانی عبارتاند از: مردم واری، پرهیز از بیهودگی، خودبسندگی، درونگرایی و... این ویژگیها در کنار یکدیگر، معماریای مبتنی بر نظامی هندسی را شکل دادهاند که هندسه، جزی جداییناپذیر آن است؛ تا جایی که هندسه، عاملی برای شناسایی دوره و تاریخ شکلگیری بنا محسوبمیشود)مولوی، 1381 (تاکید معماری ایرانی بر زیبایی متمرکز بوده و علم هندسه ابزار قدرتمندی است که معمار ایرانی را قادر به اندازه گیری تناسبات فضایی و خلق توازن، نظم و زیبایی در زمین می کرده است. از آنجا کههدف معماری به تصرف درآوردن روح و عقل بود، هندسه ابزاری در دست معماران ایرانی شد تا به وسیله آن اشکالی از گیاهان و جانوران را که در ذات خود مقدس بودند، توسعه بدهند. در بناهای تاریخی معماری، تمام اندازهها در کمال خود )ارتفاع، طول و عرض( و در اجزای ترکیب کننده آن )شامل الگوهای هندسه سطحی(وابسته به هم بوده و هرگز از هندسه جدا نبوده اند. به این شکل هنر هندسه کلید اساسی برای ایجاد ارتباط بین ساختمان و اتگارههاست که سازنده در ذهن خود دارد. )خوارزمی و افهمی، 1389 ، 10 .)کلیدواژه ها
معماری ایرانی،هندسه،مقرنس ،دوره صفویهمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.