ارزیابی عملکردکیفیت آموزشی دانشگاه آزاداسلامی‎واحدکرج براساس مدل کرک پاتریک

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنگره بین المللی بهبود مدیریت و نظام آموزشی ایران
  • کد COI اختصاصی: DMCI01_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 625
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحیده علی پور

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور، ایران

امیرحسین راهنمایی

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته برنامه ریزی آموزشی

چکیده

برای ارزیابی عملکرد کیفیت آموزشی نظام آموزش عالی الگوهای متعددی وجود دارند که از بین آنها الگوی کرک پاتریک به عنوان الگویی جامع، ساده و عملی برای بسیاری از موقعیت‎های آموزشی توصیف شده است و به وسیله بسیاری از متخصصان به عنوان معیاری در این حوزه شناخته می‎شود. هدف انجام‎این پژوهش ارزیابی وضعیت عملکرد کیفیت آموزش در دانشگاه آزاد اسلامی‎واحد کرج براساس الگوی کرک پاتریک می‎باشد. پژوهش حاضر از نوع توصیفی پیمایشی بوده و جامعه آماری تحقیق شامل همه مدیران و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی‎واحد کرج بود که شامل 34،100 نفر می‎باشد. به روش نمونه گیری تصادفی طبقه‎ای با توجه به حجم جامعه و بر اساس جدول 384 نفر بصورت تصادفی انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده پرسشنامه محقق ساخته بود که بر اساس خرده مقیاس‎های درون داد، برون داد، فرآیند و زمینه سیوالات آن طراحی و پس از بررسی روایی صوری و محتوایی توسط اساتید متخصص، پایایی پرسشنامه ‎با روش آلفای کرونباخ 0/75 تعیین گردیدبرای آزمون هریک از ‎فرضیه‎های پژوهش از آزمون آماری t تک نمونه‎ای استفاده گردید. در بررسی سیوال اصلی پژوهش مبنی بر بررسی وضعیت عملکرد کیفیت آموزش در دانشگاه آزاد اسلامی‎واحد کرج با توجه به نمرات حاصل از پرسشنامه و نتایج آزمون t مشاهده شود که وضعیت عملکرد کیفی آموزش در دانشگاه آزاد اسلامی‎واحد کرج بالاتر از حد متوسط ‎(خوب) می‎باشد. در بررسی و آزمون سیوالات فرعی مشاهده گردید که بعد زمینه عملکرد آموزش در دانشگاه آزاد اسلامی‎واحد کرج از کیفیت بالاتر از حد متوسط ‎(خوب) ‎برخوردار بود ‎همچنین بعد درونداد عملکرد آموزش در دانشگاه آزاد اسلامی‎واحد کرج کیفیت متوسط ‎داشت در بعد فرآیند و برونداد عملکرد آموزش سطح خوب مشاهده گردید. ‎

کلیدواژه ها

عملکرد ،کیفیت آموزشی، کرک پاتریک، دانشگاه آزاد اسلامی‎کرج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.