ارایه یک روش برای مسیریابی چند معیاره در محیط های شهری با در نظر گرفتن تغییرات بلادرنگ ترافیکی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش سیستم های حمل و نقل هوشمند جاده ای
  • کد COI اختصاصی: RMTO02_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 549
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاوان نیک منش

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات، گروه مهندسی کامپیوتر، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

صالح یوسفی

دانشیار، گروه مهندسی کامپیوتر، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

بابک قالبساز جدی

استادیار، گروه مهندسی صنایع، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

چکیده

یافتن مسیر های بهینه در شبکه های حمل و نقل جاده ای مسیله بسیار مهمی است که از دیرباز مورد توجه پژوهشگران مختلف قرار گرفته است. الگوریتم های مختلفی برای یافتن مسیرهای بهینه ارایه شده اند که تفاوت آن ها را می توان در نوع و کیفیت داده های مورد استفاده دانست. امروزه با پیشرفت تجهیزات ارتباطی و سهولت دستیابی به شبکه های مختلف، امکان دستیابی به اطلاعات در حداقل زمان ممکن فراهم شده است. مسافرت ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند و می توان قبل از سفر از نرم افزارهایی که از این اطلاعات بهره می برند، استفاده نمود. در این مقاله الگوریتمی برای یافتن بهترین مسیر در محیط شهری از هر مبدا به یک مقصد با در نظر گرفتن چند معیار و اطلاعات بلادرنگ ترافیکی ارایه شده است. برای مدل کردن مسیله از شبکه های احتمالاتی وابسته به زمان چند معیاره استفاده می شود. با توجه به این نکته که ذات چند معیاره بودن در عمل مسیریابی سبب عدم وجود یک جواب منحصر بفرد می شود، در این مقاله یک الگوریتم را برای تولید تمام جواب های قابل قبول ارایه داده ایم. لیکن از آنجایی که تعداد جواب های قابل قبول، با گسترش ناحیه تحت پوشش و بازه های زمانی به سرعت افزایش می یابد و عمل تصمیم گیری برای انتخاب یک جواب از میان همه جواب ها سخت می شود، الگوریتم دیگری را برای انتخاب یک جواب از میان همه جواب ها ارایه داده-ایم. الگوریتم های ارایه شده در این مقاله با الگوریتم های ارایه شده در کارهای پیشین از لحاظ زمان اجراء و مرتبه زمانی مقایسه شده و بهبود قابل ملاحظه ای را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

هدف چند معیاره ، شبکه های احتمالاتی وابسته به زمان ، مسیریابی، بهینه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.