ارزیابی روشهای تولید مس براساس معیارهای تولید سبز مطالعه موردی: شرکت ملی صنایع مس ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مدیریت و اقتصاد جهانی
  • کد COI اختصاصی: MWECONF01_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 639
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا قزلباش

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه شهید باهنر کرمان

محمدعلی فرقانی

استادیار، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه شهید باهنر کرمان

مهدی کاظمی

استادیار، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

جهان امروز با مسایلی زیست محیطی مواجه است که به طور بالقوه میتواند منجر به انقراض نوع بشر شود.بنابراین حفظ محیط زیست و استراتژیهای مربوط به آن در اولویت برنامه ها، به عنوان یک نوآوری مهم سازمانی قرار گرفته است. به همین علت، جهت ایجاد نگرش زیست محیطی در بین صاحبان صنایع و ایجادفرهنگ سازنده در صنایع در بکارگیری اصول حفظ محیط زیست این تحقیق در مجتمع مس سرچشمه انجام پذیرفته است. صنایع مس بر پایه استخراج از معدن استوار بوده و فرایند تولید مس به دو روش عمده پیرومتالوژی و هیدرومتالوژی از ابتدا تا انتها با مسایل آلودگی محیط زیست همراه میباشد. هدف اینتحقیق ارایه چارچوبی به منظور سنجش و مقایسه میزان سبز بودن هر یک از روشهای تولید مس و ارایه راهکاری برای ارتقای سبز بودن این صنایع می باشد. در این تحقیق روشهای مختلف تولید مس از منظرتولید سبز مورد ارزیابی قرار گرفته است. در این روش هر یک از معیارهای تولید سبز برای هر یک از روشهای تولید مس وزن دهی شده و سپس با استفاده از روشهای تصمیم گیری چند معیاره اولویت بندی آن ها انجام پذیرفته است. در نتیجه این پژوهش مشخص گردیده است معیارهای زیست محیطی، اقتصادیو اجتماعی، معیارهای مناسب در ارزیابی تولید مس از منظر تولید سبز بوده و ترتیب اهمیت این معیارها به ترتیب شامل معیارهای زیست محیطی، اقتصادی و در انتها اجتماعی می باشد. همچنین رتبه بندی روشهای تولید مس بر اساس معیارهای تولید سبز به ترتیب، روش هیدرومتالوژی و بعد از آن روشپیرومتالوژی می باشد.

کلیدواژه ها

روشهای تولید مس، تولید سبز، تصمیم گیری چند معیاره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.