پیشبینی مقاومت نهایی تیرور قهای تحت اثر بار موضعی به کمک ماشین بردار پشتیبان SVM
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: فصلنامه مهندسی عمران فردوسی، دوره: 28، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_CIVIL-28-2_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 431
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد
استادیار گروه عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد.
استاد گروه عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
در سالهای اخیر روشهای یادگیری ماشین بهطور گسترده در مدلسازی مسایل علوم مختلف مورد استفاده قرار گرفت هاند. روش ماشین بردار پشتیبان نیز یکی از روشهای نسبتا جدید یادگیری ماشینی است که در مدلسازی مسایل مهندسی ب هطور موفقی تآمیز مورد استفاده قرار گرفته است. در این پژوهش از روش ماشین بردار پشتیبان برای پیشبینی مقاومت نهایی تیرور قهای تحت اثر بارهای موضعیاستفاده شده است. بارهای موضعی یکی از انواع بارگذاریها است که م یتواند سبب بروز ناپایداری و گسیختگی تیرورقها شود. عوامل مهم و موثر در ناپایداری تیرورقها، از قبیل کمانش جان وبال و ایجاد لهیدگی در محل اتصال بال به جان، باعث پیچیده شدن رفتار تیرور قهام یشود. به همین دلیل نتایج روشهای نیمهتجربی موجود و یا نتایج تحلیل این مسیله با روش اجزای محدود همواره با خطاهای قابل توجهی همراه بوده است و نیاز به روشهای کارآتر همچنان وجود دارد. در این مقاله از یک مجموعه داده شامل 126 نمونه از نتایج آزمای شهایموجود برای گسترش مدل ماشین بردار پشتیبان استفاده شده است. این دادهها از مقالات منتشرشده استخراج شد هاند و هر نمونه شامل مشخصات هندسی تیرورق، مشخصات بارگذاری و مشخصات مکانیکی مصالح تیر ورق میباشد. مقایسه نتایج حاصل از مدلهای ارای هشده در این مقاله با مقادیر اندازهگیر یشده، خطای متوسط کمتر از % 7 را بر روی نمونههای آزمایش نشان م یده د و درنهایت مقایس ه نتایج مد لهای ارای هشده در این مقاله با یک روش سنتی متداول، برتری مدلSVM را تایید میکند.کلیدواژه ها
تیرورق ها، بارهای موضعی، ماشین بردار پشتیبانمقالات مرتبط جدید
- پهنه بندی خطر سیلاب با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی و سنجش از دور (مطالعه موردی: غرب استان مازندران)
- بتن جاذب دی اکسید کربن: راهکاری نوین برای کاهش اثرات زیست محیطی
- بتن با قابلیت تغییر شکل: نوآوری در مصالح ساختمانی برای سازه های انعطاف پذیر و پایدار
- بررسی رفتار دینامیکی ساختمان های بلند در برابر زلزله با استفاده ازمیراگرها
- تعیین تابع شکل بهینه ی سیستم تک درجه آزادی معادل دیوار برشی فولادی مرکب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.