تحلیل امکان پیاده سازی دانشگاه مدل کارآفرین در دانشگاه شهید چمران اهواز

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه آموزش مهندسی ایران، دوره: 18، شماره: 71
  • کد COI اختصاصی: JR_JEE-18-71_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 965
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ضرغام فرامرزی نیا

دانشجوی دکتری مدیریت آموزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

حمید فرهادی راد

استادیار گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

یدالله مهرعلیزاده

استاد گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

چکیده

هدف اصلی پژوهش حاضر، آگاهی از امکان پیاده سازی دانشگاه مدل کارآفرین در دانشگاه شهید چمران اهواز و تبیینچرایی و چگونگی آن بود. روش پژوهش، آمیخته از نوع تبیینی و مشارکت کنندگان 120 نفر از اعضای هییت علمی دانشگاه شهیدچمران اهواز بودند که در بخش کمی با روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی (Classified Random Samplin) و بر اساس فرمول کوکران انتخاب شدند. نتایج دادههای کمی حاکی از آن بود که از نظر اعضای هییت علمی، امکان پیادهسازی همه مولفه های دانشگاه کارآفریندر دانشگاه شهید چمران وجود دارد. در بخش کیفی از روش نمونه گیری هدفمند (Purposive Sampling) با شیوه انتخاب موارد مطلوب استفاده شد و با 12 نفر از مسیولان و اعضای هییت علمی مرتبط با کارآفرینی و صنعت مصاحبه نیمه ساختاریافته صورتگرفت. کفایت نمونه ها بر مبنای اشباع نظری بود و مصاحبه ها با روش تحلیل محتوای کیفی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.درمجموع، نتایج تحقیق نشان داد که اعضای هییت علمی ضمن پذیرفتن مشکلات و موانع دانشگاه و نبود زیرساختها و بسترهایسیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مناسب در کشور، معتقدند دانشگاه توانمندی ها و زمینه های مناسبی دارد و می تواند با اعمالراهکارهایی در مسیر تبدیل شدن به دانشگاه کارآفرین حرکت کند.

کلیدواژه ها

دانشگاه کارآفرین، هسته رهبری قوی، توسعه محیط سازمانی، متنوع سازی منابع مالی، هسته فنی قوی، فرهنگ کارآفرینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.