بهبود کارایی پیل سوختی پلیمری از طریق کنترل خطاهای هندسی صفحات دوقطبی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی
  • کد COI اختصاصی: ETEC06_211
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 406
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پویا پاشایی

دانشجوی دکتری ساخت و تولید، گروه پژوهشی پیلهای سوختی پلیمری، دانشکده مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل،

محسن شاکری

استاد گروه ساخت و تولید، گروه پژوهشی پیلهای سوختی پلیمری، دانشکده مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل،

احسان مفیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد ساخت و تولید، گروه پژوهشی پیلهای سوختی پلیمری، دانشکده مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل،

چکیده

با توجه به لزوم کاهش مصرف سوخت توسط سامانههای نوین انرژی، امروزه سامانههای خانگی تولید هم زمان برق و حرارت (CHP (مبتنی بر پیلهای سوختی پلیمری دما-پایین به عنوان منابع تامین توان پاک و پربازده مورد توجه قرار گرفتهاند. صفحات دوقطبی، یکی از اجزای اصلی پیلهای سوختی پلیمری هستند که بخش قابل توجهی از هزینه یساخت مجموعه را به خود اختصاص میدهند. توزیع نامناسب فشار تماسی بین صفحه دوقطبی و لایه نفوذ گاز منجر به افت قابل توجه کارایی پیل خواهد شد و خطاهای ساخت صفحات دوقطبی تاثیر مستقیم بر کیفیت توزیع فشار تماسی خواهند داشت. همچنین کاهش سختگیرانهی خطاهای ساخت، منجر به تحمیل هزینه و افزایش غیرضروری قیمت سامانه خواهد شد. بنابراین در راستای تدوین مناسب دانش فنی ساخت صفحات دوقطبی، به منظور کاهش هزینه، حفظ کارایی و توسعهی کاربرد سامانههای مبتنی بر پیلهای سوختی پلیمری، ارایهی یک مدل عددی جهت کنترل تاثیر خطاهای هندسی محتمل حین ساخت صفحات دوقطبی، بر عملکرد پیل سوختی پلیمری مدنظر میباشد. ابتدا مدل پارامتری المان محدود برای شبیهسازی تماس بین صفحه دوقطبی و لایه نفوذ گاز به ازای پنج حالت خطای هندسی صفحات دوقطبی (خطای توازی، خطای تخت بودن و خطای شکل) ایجاد و سپس تاثیر نوع و میزان خطا بر توزیع فشار تماسی مطالعه خواهد شد. در نهایت، محدودهی مجاز خطا با توجه به می زان مورد انتظار فشار تماسی صفحه دوقطبی و لایه نفوذ گاز محاسبه میگردد. روش تحقیق و نتایج مطالعه حاضر را می توان جهت مدیریت فرایند طراحی و ساخت صفحات دوقطبی و کاهش هزینههای غیرضروری حین تولید محصول به کار گرفت.

کلیدواژه ها

تولید همزمان برق و حرارت- کارایی پیل سوختی پلیمری- صفحات دوقطبی- خطاهای هندسی- مدل المان محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.