بررسی رابطه بین عدالت سازمانی و توانمند سازی روانشناختی (مطالعه موردی: دادگستری شهر تبریز)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ICMEH01_362
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 449
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سلیمان ایران زاده

دانشیار، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، گروه مدیریت، تبریز، ایران

داود نوروزی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، تبریز، ایران

صالحه عبدی معصوم آباد

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اردبیل، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، اردبیل، ایران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی تعیین رابطه میان عدالت سازمانی و توانمند سازی روانشناختی کارکنان می باشد. نوع و روش این تحقیق با توجه به هدف، کارربردی و با توجه به روش تحقیق از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری تحقیق را کارمندان دادگستری تبریز ( 606 نفر ) تشکیل می دادند از این تعداد با توجه به فرمول نمونه گیری کوکران، 236 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری متغیرهای تحقیق پرسشنامه مشخصات فردی، پرسشنامه عدالت سازمانی نیهف و مورمن ( 915 / 0=a ) و توانمند سازی روانشناختی و تن و کمرون ( 83 / 0=a ) است. نتایج در دو سطح آمار توصیفی ( گرایش مرکزی، پراکندگی) و استنباط (ضریب همبستگی اسپرمن ( بعد از تایید غیر نرمال بودن توسط آزمون کولمو گروف اسمیر نوف) و رگرسیون چند متغیره بدست آمد. نتایج حاصل از آزمون همبستگی نشان می دهد که بین عدالت سازمانی و توانمند سازی روانشناختی کارکنان همبستگی مثبت و معنی دار با ضرایب 545 / 0 و همچنین بین سه بعد، عدالت توزیعی و رویه ای و مراوده ای با توانمند سازی روانشناختی کارکنان به ترتیب با ضرایب 356 / 0 ، 454 / 0 ، 546 / 0 همبستگی مثبت و معنی دار وجود دارد. نتایج حاصل از آزمون رگرسیون چند متغیره به روش گام به گام نیز نشان دهنده این است که ابتدا عدالت مراوده ای با بالاترین بتا ( 471 / 0) و پس از آن عدالت توزیعی با بتای ( 13 / 0) وارد معادله رگرسیون شدند که در مجموع چیزی حدود 29 / 0 از واریانس توانمند سازی روانشناختی کارکنان را تبیین کردند.

کلیدواژه ها

عدالت سازمانی، عدالت توزیعی، عدالت رویه ای، عدالت مراوده ای، توانمند سازی روانشناختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.