تحلیل سازگاری کاربریهای اراضی در ورودی شهرها نمونه موردی: ورودی جنوبی شهر مرند

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی زمین، فضا و انرژی های پاک با محوریت مدیریت منابع طبیعی ، کشاورزی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: ATTITTDE02_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 414
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میرستار صدرموسوی

هییت علمی دانشگاه تبریز در رشته برنامه ریزی شهری

مریم قادری

دانش آموخته کارشناسی ارشد در رشته برنامه ریزی شهری دانشگاه تبریز

چکیده

امروزه محورهای دید در مدخلهای ورودی شهر با ید به نوعی معرف شهر باشند. انسان را برای دیدن وتجربه کردن شهر آماده کنند ، جایی که شهر با ید جلوه ای از خود نشان دهد و دارای مفهوم و معنا باشد، مشمیز کننده و فاقد ویژگی است. در گذشته کاربر یهای مستقر در مبادی ورودی شهرها به گونه یاهدفمند، ترکیب و تلفیق شده و برحسب درجه اهمیتشان منظم میشدند. ورودی شهرها فضاها یی با روح و تحرک هستند که دایما در حال تغییر و تحول و بازسازی میباشند و کاربری های قدیمی تغییر داده شده و به روز میشوند، زیرانیازهای جدید تغییر وضعیت موجودایجاب می کند. به منظور بررسی فضاهای ورودی شهرها بررسیهای متعددی در سالهای اخیر توسط محققین و کارشناسان امر صورت گرفته است ولی در اغلب ا ین بررسی ها بعد طراحی مبادی ورودی شهر مورد توجه بوده است. با توجه به اینکه شهر مرند در سالهای اخیر از توسعه های کمی و کیفی بالایی برخوردار بوده است در ورودی جنوبی شهر مرند ازین به ساماندهی فضای آشفته ورودی شهر وجود دارد بنابرا ین نیاز به برنامه ر یزی و طراحی ورودی در شان و اهمیت شهر مرند میباشد در ورودی جنوبی شهر مرند با توجه به دردسترس بودن فضای خالی و کاربریهای مستقر در ا ین ورودی ضرورت دارد تا پتانسیل یها موجود در آن شناسایی و مناسب نیترکاربری ها با مطالعات علمی پیشنهاد گردد. در پژوهش حاضر سعی بر این است تا با جمعآوری اطلاعات اولیه در خصوص کاربری های مستقر در ورودی جنوبی شهر مرند و بررسی میزان سازگاری نیا کاربری با هاویژگیهای ورودی شهر به ارایه راهکارهایی برای استقرار کاربری های مناسب و ارتقاء کیفیت در ورودیشهر و متناسب با شرایط موجود و تحولات آینده شهر پرداخته شود. ا ین پژوهش بر پا یه مطالعات میدانی ومشاهده و استفاده از داده های آماری و تهیه نقشه های مربوطه میباشد و تحلیل سازگاری کاربری ها با استفاده از تکنیک AHP صورت گرفته است. بررسی های مربوط به کاربری ها نشان میدهد که بیشتراراضی ورودی جنوبی شهر مرند کاربری باغات و اراضی بایرمی باشد البته وجود تعداد زیاد کاربری های تجاری و تعمیرگاهی در محدوده در کنار کاربری یها آموزشی عالی و خدماتی باعث ای جاد ناسازگاری شده است. از نظر کاربری یها تفر یحی و گذران اوقات فراغت نیزاین محدوده ویژگی های لازم یک فضای ورودی شهری را دارا نمی باشد. کاربری ها ی مستقر در آن حس دعوت کنندگی به شهر را در فضای ورودی ترغیب نمیکند .

کلیدواژه ها

ورودی شهر، کاربری اراضی/ سازگاری/ مرند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.