تاثیر اقلیم بر معماری و بافت شهر در اقلیم سرد و خشک (نمونه موردی شهر گلمکان )

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی زمین، فضا و انرژی های پاک با محوریت مدیریت منابع طبیعی ، کشاورزی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: ATTITTDE02_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 606
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیما عابدی

دانشجوی مهندسی شهرسازی، گروه شهرسازی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران،

تکتم حنایی

گروه شهرسازی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

چکیده

کشور ایران به لحاظ اقلیمی دارای اقلیم های متفاوتی می باشد. از جمله اقلیم های موجود در ایران اقلیم سرد و خشک می باشد که 33 % از اقلیم کل کشور را به خود اختصاص داده است. یکی از مهم ترین عوامل موثر بر طراحی شهر ها اقلیم می باشد آنچنان که تاثیر آن بر بافت، فرم شهر و تک تک بناهای یک شهر دیده می شود. هدف از انجام این پژوهش شناخت اقلیم سرد و خشک شهر گلمکان و بررسی تاثیر آن بر بافت و معماری و به تبع راه های جلوگیری از هدررفت انرژی می باشد.روش گرد آوری اطلاعات در این مقاله روش توصیفی – تحلیلی بوده است و از منابع موجود در کتابخانه ،منابع الکترونیکی ،مطالعه مقالات در مورد اقلیم سرد و خشک و بازدید از سایت می باشد و در بازدید از سایت مورد مطالعه کلیه اجزای تشکیل دهنده بافت شهر از جمله معابر، جهت گیری ابنیه ،نوع پوشش گیاهی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است .با استفاده از روش شناخت اقلیم دومارتن دریافتیم که اقلیم شهر گلمکان سرد و خشک می باشد. از میان یافته های این مقاله می توان به بافت فشرده ،استفاده از بازشوهای کوچک در بنا، نبود زیرزمین در بنا،ساختن بنا بر روی محل نگهداری حیوانات در جهت استفاده از گرمای موجود در آن ،استفاده از مصالحی نظیر سنگ و چوب،به کارگیری دیوارهای قطور،گذرگاه های فشرده و کم عرض و دارای بافت ارگانیک می باشند می توان اشاره کرد.

کلیدواژه ها

اقلیم سرد و خشک ،بازشوهای کوچک،بافت شهری ،دومارتن،شهر گلمکان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.