مقایسه همدلی بالا و پایین از لحاظ شدت اختلالات درونی سازی در کودکان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در روانشناسی،مشاوره و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: PCEC01_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 328
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر بهادری خسروشاهی

دانشجوی دکتری روانشناسی تربیتی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران

رامین حبیبی کلیبر

دکتری روانشناسی تربیتی، استادیار گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان،تبریز، ایران

ابوالفضل فرید

دکتری روانشناسی تربیتی، استادیار گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان،تبریز، ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر مقایسه تحول همدلی بالا و پایین از لحاظ شدت اختلالات درونیسازی در کودکان 5 تا 11 سال بود. روش پژوهش توصیفی از نوع علی- مقایسهای بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کودکان سنین 5 تا 11 سال 5 سال شهرستان تبریز با روش نمونه گیری - شهرستان تبریز میباشند که به این منظور 150 نفر از کودکان سنین 11 تصادفی ساده و از مناطق پنجگانه آموزش و پرورش انتخاب شدند. بدین ترتیب پنج گروه سنی شامل گروه سنی 5 ساله، 6 ساله، 7ساله، 9 ساله و 11 ساله در هرگروه سنی 30 نفر ( 15 دختر و 15 پسر) برگزیده شدند. برای جمعآوری داده ها از دو ابزار شامل پرسشنامهی علایم مرضی کودکان و مقیاس همدلی دادس استفاده شد. همچنین برای تجزیه و تحلیل آماری دادهها از آزمون تحلیل واریانس دو راهه استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد بین گروه همدلی بالا و پایین از لحاظ شدتاختلالات درونیسازی تفاوت معنیداری وجود دارد. به عبارت دیگر در تمام گروههای سنی شدت اختلالات درونیسازی در همدلی پایین بیشتر از همدلی بالا است. بنابراین با افزایشهمدلی، میزان اختلالات درونیسازی کاهش مییابد.

کلیدواژه ها

همدلی، اختلالات درونیسازی، کودکان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.