مکان یابی دگرسانی های مرتبط با فرآیندهای کانه زا در منطقه چهارگنبد کرمان با استفاده از تصاویر ماهواره ای استر

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی زمین شناسی دانشگاه پیام نور
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO10_155
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 886
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید نظری

دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژیوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران

علیرضا عرب امیری

دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژیوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران

ابوالقاسم کامکارروحانی

دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژیوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران

صادق کریم پولی

گروه مهندسی معدن، دانشکده مهندسی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

چکیده

ناحیه چهارگنبد کرمان از نظر تقسیمات زمین شناسی در جنوب زون ایران مرکزی و به طور عمده در کمربند ولکانیکی ارومیه- دختر قرار دارد. پی جویی های اولیه و مطالعات اکتشافی بزرگ مقیاس در این منطقه، وجود محدوده های پرپتانسیلی از نظر کانه زایی مس و طلا را به اثبات رسانیده است. برای بررسی دقیق تر این پتانسیل ها، در این مطالعه از روش سنجش از دور برای مکان یابی دگرسانی ها و در نتیجه کانی زایی های موجود در این منطقه به کار گرفته شد. جهت انجام این مطالعات، از تصاویر ماهواره استر برای یافتن مناطق دگرسان امیدبخش استفاده شد. تصاویر ماهواره ای با روش های مختلفی از قبیل ترکیب رنگی کاذب و نسبت گیری طیفی پردازش و نقشه های مورد نظر تولید شدند. نتایج، حاکی از وجود آلتراسیون های آرژیلیک (و فیلیک) در منطقه باب زنگوییه است، که در یک ناحیه وسیع تر توسط دگرسانی پروپلیتیک احاطه شده است. چنین پراکندگی از دگرسانی ها به خوبی می تواند بیان-گر وجود پتانسیل کانه زایی مس باشد. با تلفیق این نتایج و اطلاعات اکتشافی پیشین، منطقه باب زنگوییه برای انجام پیمایش و عملیات ژیوفیزیک زمینی با روش ژیوالکتریک پیشنهاد می گردد.

کلیدواژه ها

دورسنجی، تصاویر استر، دگرسانی، چهارگنبد، کرمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.