ارزیابی آسیب پذیری لرزه ای سازه ها با تکیه بر پارامترهای لرزه ای مجزا در شبیه سازی زمین لرزه ها

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_0673
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 528
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل سلطانی

استادیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

اصغر وطنی اسکویی

دانشیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

علی هادیانی اصل

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی زلزله، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

چکیده

به صورت کلی یکی از روش های بررسی زمین لرزه ها با استفاده از شتاب نگاشت ها، شبیه سازی جنبش نیرومند زمین است. اغلب در مناطقی که جنبش های زمین به ندرت اتفاق می افتد، پایگاه اطلاعاتی مناسبی از شتاب نگاشت های زلزله در دسترس نمی باشد. در این مناطق به علت پتانسیل لرزه خیزی کم و عدم وجود داده های کافی و متمرکز، و فقدان رخداد زمین لرزه ای قوی، استفاده از مدل های فیزیکی برای توصیف مکانیسم تولید و انتشار جنبش های زمین ضروری به نظر می رسد. مشاهدات حاکی از آن است که با وجود فراوانی داده ها در برخی مناطق، تاکید بر توسعه مدل سازی های فیزیکی، معقول به نظر می رسد، به خصوص در شرایطی که میزان در دسترس بودن داده ها محدودیت جدی در تخمین پارامترهای مدل پدید می آرود. یکی دیگر از مزایای این مدل سازی ها قابلیت استخراج پارامترهای منتسب به چشمه، کاهندگی مسیر و اثرات ساختگاه است که منجر به فهم فیزیکی فرآیندهای اساسی تولید و کاهندگی جنبش های زمین می گردد. در مطالعه حاضر، سعی شده است ضمن آشنایی با هرکدام از این روش ها، مفاهیم و رویکردهای مربوط به هرکدام از آنها را بشناسیم و نقش آنها را در افزایش مقادیر طیفی بررسی کنیم و با استفاده از این پارامترهای مجزا آسیب پذیری سازه ها را بررسی کنیم. در این راستا مقادیر مختلف از چشمه زمین لرزه را که تاثیرگذار هستند را بررسی کرده و نقش دو پارامتر مهم (آفت تنش و سختی) در برآورد طیف میانگین پاسخ شتاب و طیف دامنه شتاب فوریه مورد مقایسه قرار گرفته است. و همچنین تاثیر شرایط ساختگاهی که بر جنبش نیرومند زمین برای طراحی، مقاوم سازی و بهسازی سازه ها اهمیت زیادی دارد مورد بررسی قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

ارزیابی آسیب پذیری لرزه ای، روش های تصادفی، چشمه، شرایط ساختگاهی، جنبش نیرومند زمین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.