مطالعه آزمایشگاهی جابجایی های دیوار و نشست سطح زمین ناشی از گودبرداری های عمیق توسط مدلسازی فیزیکی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU04_0076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 497
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر بلوری بزاز

دانشیار دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد

محمود عبدالهی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش ژیوتکنیک، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

یکی از مهمترین مسایل رایج در صنعت ساخت و ساز ساختمانی دنیای امروز، نیاز به گودبرداری های عمیق در مناطقمتراکم شهری می باشد. گودها می توانند باعث انحراف جانبی دیوار و حرکت زمین شوند که ممکن است باعث آسیب بهساختمانها و تجهیزات مجاور شود. لذا گودبرداری و سازه نگهبان به عنوان یکی از مسایل چالش برانگیز در مهندسیعمران به شمار می رود. در این پژوهش به مطالعه آزمایشگاهی دیوار حایل شمع درجا با مهاربندی انکراژ در خاک ماسه ایپرداخته شده است. در این آزمایشات، دو پارامتر تاثیرگذار بر رفتار دیوار مورد بررسی قرار گرفت. این دو پارامتر عبارتنداز: وجود سربار در مجاورت گودبرداری و نیز، نحوه گیرداری انتهای شمعهای سازه نگهبان در مدل مذکور. نتایج آزمایشات در این پژوهش حاکی از آن است که نسبت بیشینه تغییر مکان جانبی دیوار ((δ(nm) به عمق گودبرداری (H) در محدوده 0/39-0/21 قرار دارد. همچنین، نسبت بیشینه نشست سطح زمین (δ(vm) به عمق گودبرداری در محدوده 0/69-0/50 میباشد. نتایج آزمایش حاکی از آن است در صورت عدم وجود سربار در مجاورت گودبرداری، نشست سطح زمین و بیشینه جابجایی جانبی دیوار در حالت انتهای آزاد (بستر نرم) کمتر از حالت انتهای گیردار شمع ها است.همچنین، در حالت انتهای آزاد شمع، بیشنه تغییر مکان جابجایی جانبی دیوار در حالت وجود سربار در مقایسه با حالتعدم وجود سربار بر مجاورت گودبرداری، بیشتر است.

کلیدواژه ها

گودبرداری، مطالعه آزمایشگاهی، نشست، جابجایی دیوار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.